Serie A - A Juventus kapitánya elárulta, ki volt a legkeményebb ellenfele Messin és Ronaldón kívül
A Juventus kapitánya elárulta, ki volt a legkeményebb ellenfele Messin és Ronaldón kívül
Fotó: Europress/AFP

A Juventus kapitánya elárulta, ki volt a legkeményebb ellenfele Messin és Ronaldón kívül

Takács MártonTakács Márton
2019/11/14 18:29
A Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini Zlatan Ibrahimovicot nevezte meg eddigi legkeményebb ellenfelének, mármint a "földön kívülinek" titulált páros, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett. 

A Juve hátvédje rendszeresen találkozott a pályán ellenfélként a svéd toronnyal a Serie A-ban, amikor Ibrahimovic még az AC Milan és az Internazionale csapatát erősítette. De olasz-svéd válogatott mérkőzéseken is szembe kerültek egymással nem egy alkalommal. 

A 38 éves csatár korábban a Juventusban is megfordult, de Chiellinivel mindössze egy szezonban, a 2005/2006-os idényben voltak csapattársak, mielőtt Ibra az olasz óriásklub egyik legnagyobb riválisának játékosa lett. 

Amikor Chiellinit az eddigi legkeményebb ellenfeleiről kérdezték, akikkel eddig szembesült ragyogó karrierje során, Ibrahimovicot Messi és Ronaldo kategóriájába helyezte. 

chiellini_ibra.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ronaldót és Messit leszámítva, akik a földönkívüliek közé tartoznak ebből a szempontból, mindig Zlatan Ibrahimovicot mondanám. A fizikai ereje, a technikája, és az erős személyisége miatt. Volt szerencsém játszani vele egy csapatban és ellene is" - nyilatkozta Chiellini.

A Juve legendás bekkje azt is elárulta, hogy Milan-szurkolóként nőtt fel, és csodálta Paolo Maldinit, a piros-feketékk egykori világklasszis védőjét. 

"Milan-drukker voltam, de ahogy felnőttem, ez megváltozott. Okosabb lettem idővel. Maldini volt a kedvenc játékosom. Van egy ikertestvérem, aki Juventus-szurkoló volt, vele szemben én voltam a milanos. El lehet képzelni, milyen boldog volt, amikor a Juventus szerződtetett engem 20 éves koromban. Amikor Torinóba érkeztem, azonnal beleszerettem a klubba, és most úgy gondolom, hogy nehéz lenne nálam nagyobb Juve-fant találni az egész Földön." - zárta mondandóját Chiellini.

chiellini_ibra_2.jpg Fotó: Europress/AFP

via Squawka


Hozzászólások