Serie A - A horvát válogatott antihőse kapta a legrosszabb igazolásnak járó díjat
A horvát válogatott antihőse kapta a legrosszabb igazolásnak járó díjat
Fotó: Europress/AFP

A horvát válogatott antihőse kapta a legrosszabb igazolásnak járó díjat

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/10 11:45

Az AC Milan korábbi szerzeménye, Nikola Kalinic kapta a Serie A legrosszabb igazolásának járó Bidone d’Oro, azaz az Arany Szemetes-díjat. Az Atlético Madrid játékosa két másik támadót, az AS Romában futballozó Patrik Schick és a szintén ex-milanos André Silva előtt végzett a szavazáson.

Az olasz internetes oldal, a calciobidoni.it ebben az évben is megszavaztatta, kik okozták az Serie A előző szezonjának új szerzeményei közül a legnagyobb csalódást. 2018-ban a szokottnál is erősebb volt a mezőny, Nikola Kalinic, Patrik Schick, André Silva, Marko Pjaca, Henrique Dalbert, Joao Mario, Benedikt Höwedes és Hakan Calhanoglu kapott jelölést.

A legtöbb játékost a Milan adta ebben az évben, és még akár több jelöltje is lehetett volna a piros-feketéknek, a nagy reményekkel szerződtetett Leonardo Bonucci-Lucas Biglia kettős teljesítménye legalább akkora csalódást okozott, mint a fentebb felsorolt játékosoké. Az Inter és a Juve két-két játékossal nevezett és egy Roma-igazolás is befért az előzetes listára.

Az erős mezőny ellenére nem nagyon volt kérdéses, ki kapja 2018-ban a díjat, és a papírformának megfelelően Kalinicet választották a legrosszabb igazolásnak 2018-ban. Összesen 13.000 szavazat érkezett, melynek 49,1%-át zsebelte be a horvát válogatott támadó. Második helyen Schick zárt 19,3%-kal, a harmadik Silva lett 13,%-kal. A cseh játékossal nemrég részletesen is foglalkoztunk.

Egyelőre nem tört elő az Ibrahimovic a Salah-utódnak szánt tehetségből | Hosszabbítás

Patrik Schick már a kezdetektől fogva kockázatos igazolásnak számított, ám nem a tehetsége, hanem az egészségét övező kérdések miatt. Juventushoz szerződése állítólagos szívproblémái miatt az utolsó pillanatban meghiúsult, így végül az AS Roma csapott le a Zlatan Ibrahimovichoz hasonlított játékosért. Egyelőre úgy néz ki, a fővárosiak óriásit buktak Schick leigazolásával.

Kalinic teljesítményéről már a statisztikái is sokat elárulnak - 41 találkozón hat gólra és ugyanennyi gólpasszra volt képes -, de a díjat minősíthetetlen hozzáállása és borzalmas hibái miatt érdemelte ki igazán. Azon ritka alkalmakkor, amikor helyzetbe került, rettenetes döntéseket hozott, ráadásul edzésmunkája miatt Gennaro Gattuso többször megbüntette a horvát játékost.

Aki a világbajnokságon is középpontba került, azonban társaival ellentétben nem a világbajnoki ezüstérem miatt. Kalinic ugyanis már a csoportkör alatt távozott a kerettől - hivatalosan hátproblémák miatt - így semmilyen szerepet nem vállalt Horvátország menetelésében. Azt is hozzá kell természetesen tenni, hogy végül visszautasította az ezüstérmet, pedig a társak belementek, hogy kapjon egy medált.

Érdemes még egy gondolat erejéig kitérni a Milan balul elsült átigazolási szezonjára is. Kalinic és Silva a borzalmas szezont követően távozott a csapattól, mindketten Spanyolország felé vették az irányt. A horvát az Atlético Madridhoz került, míg a portugál a Sevillánál játszik, méghozzá remekül. Közben a pocsék formában futballozó Calhanoglu jövője is kérdéses, aki a hírek szerint visszatérhet a Bundesligába.

via football-italia  

Hozzászólások