Serie A - A bérgyilkosok az In Bruges című zseniális filmben szóltak be úgy a Tottenhamnek, mint most a Spursnél hat és fél évet lehúzó dán
A bérgyilkosok az In Bruges című zseniális filmben szóltak be úgy a Tottenhamnek, mint most a Spursnél hat és fél évet lehúzó dán
Fotó: Europress/AFP

A bérgyilkosok az In Bruges című zseniális filmben szóltak be úgy a Tottenhamnek, mint most a Spursnél hat és fél évet lehúzó dán

Takács MártonTakács Márton
2020/02/06 17:18
A januárban az Internazionaléhoz igazoló Christian Eriksenben láthatóan mély nyomot hagytak a Tottenhamnél töltött évek. A dán klasszis középpályás hat esztendőt húzott le a Spursnél, ahol semmit sem tudott nyerni, a télen klubot és országot váltott, azóta meg oda is szúrt korábbi angol egyesületének.

Legutóbbi nyilatkozata szerint Christian Eriksen azért is igazolt Olaszországba az Interhez, mert ezzel a csapattal jóval több esélye van trófeákat nyerni, mint amilyen a Tottenhammel volt. A dán válogatott támadó középpályás tavaly döntőt vívhatott a Bajnokok Ligájában, de a Spurs alulmaradt a Liverpoollal szemben. 2015-ben az angol Ligakupában volt finalista az észak-londoniakkal, akkor a Chelsea-től kaptak ki 2-0-ra. Elmondása szerint ezek a vereségek kulcsszerepet játszottak abban, hogy a távozás mellett döntött.

Az átigazolási piacot uraló Inter régen látott küzdelemre késztetheti a Juventust tavasszal | Hosszabbítás

Amíg látja maga előtt a célt, addig Antonio Conte nem fog leállni: az Inter alaposan bevásárolt a télen, és egész ügyesen tömködte be a keret lyukait, ám ahhoz, hogy ez valóban bajnoki címet érjen, sok mindennek kell teljesülnie. Egy biztos: régen volt olyan közel a scudettóhoz az Inter, mint ahova idén tavasszal eljuthat.

"Itt nagy esély van arra, hogy trófeát nyerjünk, vagy még nagyobb esély, mint a Tottenhamnél volt." -  nyilatkozta Eriksen a Sky -nak már Olaszországból. "A Bajnokok Ligája döntője nagyon rossz nap volt, elvesztettük, és ez olyan, amire nem akar emlékezni az ember. Azért vagyok itt, hogy valami újba kezdjek, és hogy végre nyerjek. Amikor legutóbb nyertem valamit, az még az Ajaxban történt sok évvel ezelőtt.  Még mindig emlékszem az érzésre, ezért itt is szeretném átélni."

A Tottenham egyébként legutóbb 2008-ban nyert trófeát, akkor az angol Ligakupát nyerte meg.

A zseniális In Bruges (Erőszakik) című filmben Colin Farrell, az alábbi párbeszédet zavarja le bérgyilkostársával, Brendan Gleesonnel Bruges-ben egy múzeum kiállításán járva, és az egyik képről beszélgetve:

"Ez a végítélet, tudod?
- Aha. Az meg mi?
Hát az, tudod, a világ vége, mikor mindenki megítéltetik majd a bűnei szerint, satöbbi.
- És valaki a mennybe, valaki a pokolba kerül?
Ja.
- Mi is a harmadik?
A purgatórium.
- A purgatórium. A purgatórium az egy ilyen köztes izé. Nem voltál nagyon szar, de hű de nagy ász sem voltál. Mint a Tottenham. Te hiszel az ilyesmikben, Ken?
A Tottenhamben?
- A végítéletben, a túlvilágban, a bűnben, a vétkekben, a pokolban, satöbbi."

Már tavaly lehetett arról hallani, hogy a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus is szívesen látná soraiban Eriksent, ebből lett végül az Internazionale. A dán középpályás azt állítja, hogy csak az Inter áll elő konkrét, kézzel fogható ajánlattal, és hogy izgalmas kihívás egy régebbi, angliai rivális csapat korábbi mestere, Antonio Conte kezei alatt játszani. 

"Sok klubbal összehoztak az elmúlt néhány idényben. Amikor feltűnt a színen az Inter, határozottak voltak és ígéretesnek tűnt a lehetőség, amelyet felvázoltak.  Láttam magam itt játszani, könnyű volt igent mondani, és természetesen azért jöttem ide, hogy megpróbáljak nyerni valamit. Nagyon örülök, hogy Contéval dolgozhatok együtt. Korábban azt mondták, hogy kemény ember, de még nem régóta vagyok itt, és a szezon közepén vagyunk, így nehéz összehasonlítani őt Pochettinóval. Sokat kell futnunk a labdával, de Poch is hasonló elveket vallott. Hasonló személyiségek, de másképp látják a focit. Nem szeretek futni, szívesebben futok a labdával együtt, és inkább megjátszani akarom a labdát, de ezzel jár a futball. Tudom, hogy amikor a Chelsea ellen játszottunk, az egy nagyon intenzív meccs volt. Conte irányításával hátul öt hátvéddel szerepeltek, a szélső hátvédek sok helyzetet tudtak kialakítani."  

Az Inter három ponttal van lemaradva a címvédő és listavezető Juventus mögött a Serie A-ban, és annak ellenére, hogy a torinói klub nyerte meg az utolsó nyolc bajnoki címet, Eriksen úgy véli, hogy új klubjának esélye lesz letaszítani a Juvét a trónról.  

Eriksen_Inter.jpg Fotó: Europress/AFP

"Szerintem megvan erre a lehetőségünk. Egyszerre csak egy mérkőzésre kell koncentrálnunk.  A Juventus hosszú évek óta elhódítja a bajnoki címet.  A lehető leghosszabb ideig egyenletesen jól kell teljesítenünk, és közel kell lennünk hozzájuk. Végül meglátjuk, hol végzünk a tabellán." -  zárta nyilatkozatát Christian Eriksen

Eriksen  a héten arról is beszélt a sajtóban,  hogy  fekete báránnyá vált a Tottenham Hotspurnél, miután tavaly kinyilvánította távozási szándékét, nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését a londoniakkal, a téli átigazolási időszakban pedig az Internazionaléhoz szerződött.   

"Sok dologban hibáztam, amiért én lettem a rossz fiú. Olvastam, hogy én voltam a rossz fiú az öltözőben,   azóta, hogy azt mondtam, hogy el akarok menni, ezután nem volt jó érzés ott lenni.  Angliában, amikor az ember szerződése a végéhez közeledik, olyan, mintha már most azonnal távoznál. El is tűnsz. Végül körülbelül 30 olyan mecset játszottam, amelyek közül az összes olyan lett, mintha a búcsúmérkőzésem lenne. Ha kifutó kontraktussal rendelkezel, te leszel a fekete bárány. Természetesen őszinte voltam, úgy éreztem, annak kell lennem." -  mondta Eriksen.

A Spurstől az Interhez igazoló dán klasszis fekete báránynak érezte magát a Tottenhamnél | Hosszabbítás

Saját elmondása szerint fekete báránnyá vált Christian Eriksen a Tottenham Hotspurnél, miután tavaly kinyilvánította távozási szándékét, nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését a londoniakkal, a téli átigazolási időszakban pedig az Internazionaléhoz szerződött. A 27 éves dán középpályásért 17 millió fontot fizetett a milánói klub.


via Sky Sports


Hozzászólások