Serie A - 87 éves rekordot állítottak be Nagy Ádámék ellen
87 éves rekordot állítottak be Nagy Ádámék ellen
Fotó: Europress/AFP

87 éves rekordot állítottak be Nagy Ádámék ellen

Németh DánielNémeth Dániel
2019/04/05 16:10
Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Nagy Ádámmal felálló Bologna kiütéses, 4-1-es vereséget szenvedett az Atalantától. Gian Piero Gasperini csapata elképesztő formában kezdte a mérkőzést, tizenöt perc alatt négy gólt szerzett, amihez hasonló utoljára 1932-ben fordult elő az olasz bajnokságban.

Fölényes győzelmével az Atalanta egy pontra zárkózott a negyedik helyen álló Milanra, ráadásul visszaelőzte a Juventust lőtt gólok tekintetében. Nyolc fordulóval a vége előtt tehát még nagyon is elképzelhető, hogy az Atalanta meglepi jóval tehetősebb riválisait, és jövőre a BL-ben indulhat, bár a sorsolásuk első ránézésre nagyon nehéznek tűnik.

Akárhogy is alakul a bajnokság hajrája, azt az érdemet senki sem veheti el a bergamóiaktól, hogy ők büszkélkedhetnek az olasz bajnokság legszórakoztatóbb csapatával. Ebből kapott egy kis ízelítőt a Bologna a csütörtök esti mérkőzésen, főként Josip Ilicic zsenialitásának köszönhetően. A szlovén játékos tíz perc alatt duplázott és kiosztott egy gólpasszt, találatai ráadásul kifejezetten látványosra sikeredtek.

Ilicic duplája tulajdonképpen már öt perc után eldöntötte a találkozót, de rövidesen Hans Hateboer és a 20. bajnoki találatát szerző Dúvan Zapata is betalált. Ilyen gólözön - pláne a mérkőzés első negyed órájában - nem mindennap fordul elő a Serie A-ban, utoljára 1932-ben láthatott hasonlót a közönség, akkor a Juventus vett villámrajtot a Roma ellen. Szinte napra pontosan 87 évvel ezelőtt.

Hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy Nagy Ádám a kezdőben kapott helyet - amióta Sinisa Mihajlovic a Bologna vezetőedzője, először - ám ezúttal nem hozott szerencsét csapatának. Pedig nem ártana valamilyen pozitív impulzus a Bolognának, jelenleg kiesőhelyen áll az olasz bajnokságban, igaz a hátránya mindösszesen egy pont a 17. Empolival szemben.

via goal.com

Hozzászólások