Nemzetközi - San Iker
San Iker
Fotó: Europress/AFP

San Iker


2016/03/28 09:11

Az Európa-bajnoki címvédő spanyol labdarúgó-válogatott vasárnap idegenben gól nélküli döntetlent játszott a Románia elleni felkészülési mérkőzésen, Iker Casillas sorozatban nyolcadik meccsén nem kapott gólt.

Az Eb-címvédő szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque a gól nélküli első félidőt követően igyekezett felrázni csapatát, és a második játékrészben kihasználta mind a hat cserelehetőségét, de az eredmény nem változott, a spanyolok 0-0-s döntetlent értek el a román együttes ellen.

A spanyol csapat még sosem győzte le a román csapatot idegenben vagy semleges helyszínen.

A vendégeknél Iker Casillas 166. alkalommal védte a kaput a nemzeti együttesben, ezzel európai rekordot állított fel a válogatottságot tekintve a lett Vitalijs Astafjevset megelőzve, míg az összes csapatot figyelembe véve a hatodik helyen áll. Casillas sorozatban nyolcadik válogatott meccsén - összesen 710 perce - nem kapott gólt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy 166. alkalommal is ott állhattam a spanyol válogatott kapujában. Az elmúlt 15 évben voltak nagyon boldog és nagyon szomorú pillanataim, és tudom, közeleg a visszavonulásom, remélem, még tudom segíteni a csapatot. Nem tudom, ez lesz-e az utolsó szezonom a kapuban, de nem is fontos, hiszen próbálom kiélvezni minden pillanatát. Az utóbbi időszakban kaptam hideget-meleget, de ezzel nem foglalkozom, megtanultam túllendülni az ilyesmin. Szeretném, ha címet tudnánk védeni az Európa-bajnokságon, de mindenki minket akar majd legyőzni, így nem lesz könnyű dolgunk" - mondta az újdonsült rekorder, jelenleg a Portóban védő Casillas a Marcának.

Mindkét nemzeti együttes a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra készül.

Felkészülési mérkőzés:

Románia-Spanyolország 0-0

(MTI/Hosszabbítás)

Hozzászólások