Nemzetközi foci - Bohózat: 7 meccs után küldték el a Nantes pocsék múltú edzőjét
Bohózat: 7 meccs után küldték el a Nantes pocsék múltú edzőjét
Fotó: Europress/AFP

Bohózat: 7 meccs után küldték el a Nantes pocsék múltú edzőjét

Szabó ChristopheSzabó Christophe
2021/02/10 17:48
Alig 46 nappal a kinevezése után kirúgták Raymond Domenechet a Nantes éléről. A hír még szerda kora délután szivárgott ki, ahol a legnagyobb francia sportnapilap egy helyi televízió értesülését erősítette meg.
Raymond Domenech mindössze 7 mérkőzés után távozik, ezeken 0 győzelmet, 4 döntetlent és 3 vereséget ért el.

A klubnál töltött másfél hónapja alatt nem tudta megszakítani a klub történelmi mélyrepülését: 15 nyeretlen meccses szériánál tartanak.

A Nantes-hoz való kinevezése előtt 10 évig nem vállalt edzői munkát. Utolsó megbízása még a francia válogatotthoz köthető, ahol a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon olyannyira tarthatatlan állapot alakult a stábon belül, hogy egy edzés előtt a csapat tüntetésképp nem szállt le az azt szállító buszról. Domenech végső elkeseredésében átvette a játékosok nyílt levelét és maga olvasta fel a kamerák előtt.

Domenech az elmúlt 10 évben nem tűnt el teljesen, folyamatosan megjelent a L’Equipe TV-nél szakkommentátorként, ahol többek között kifogásolta Claudio Ranieri 2018-as kinevezését az FC Nantes élére, mondván, túlkoros már a megbízáshoz. Később ő maga került ugyanolyan helyzetbe – ekkor már idősebb is volt, mint Ranieri a kinevezésekor.

A TV-hez több szálon is közel maradt: Raymond Domenech felesége az L'Équipe TV-nél műsorvezető Estelle Denis, akivel hosszú évek óta párkapcsolatban él és akinek közvetlenül akkor kérte meg a kezét, amikor a francia válogatott csúfos módon a már a csoportból kiesett a 2008-as Európa-bajnokságon.

Az évek alatt Domenech több korábbi játékosával is komoly vitába került. Köztudott, hogy Robert Pirest azért nem válogatta be a Kékekhez, mert az a skorpió csillagjegyében született; 2010-ben pedig úgy összeveszett Nicolas Anelkával, hogy később pereskedés is lett. William Gallast még játékosaként egyszerűen csak lehülyézte, mert egy összetartáson felborult egy gokarttal.

Nem kizárt, hogy a Nantes ezek után újabb gyötrelmek elé néz: Domenech utódjának azt az Antoine Kombouarét rebesgetik, aki eddig már két csapattal is kiesett a Ligue 1-ből (Guingamp, Toulouse). Igaz, eggyel bent tudott maradni (Dijon), egy másikkal (Lens) pedig feljutott a másodosztályból, amivel később aztán ki is esett.

Hozzászólások