Nemzetközi foci - Puskás 10-es mezében
Puskás 10-es mezében
Europress/AFP

Puskás 10-es mezében

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/08/24 15:00

Egy év Budapesten, hogy a legendás Puskás 10-es mezében fejezd be a karrieredet. Nem hangzik rosszul.

Alessandro Del Piero leigazolására tényleg reális esély mutatkozik, ezt még az olasz újságok sem tagadják.

De mi szólhat a Honvéd mellett? Hogy képes a budapesti klub versenyezni egy indiai csapat három hónapra szóló, nettó 1.5 millió dolláros ajánlatával?

Először is, a magyar főváros elhelyezkedésénél fogva ideális célpont lehet Del Piero számára, hiszen innen viszonylag hamar (az út mindössze 1.5 óra repülővel) hazautazhatna Olaszországba. Ezt Ausztráliából egy kicsit nehezebb összehozni.

Valószínűsíthetően Del Pierónak épp elég volt egy idényt lehúzni a világ másik felén, így ideális lehetne a budapesti ajánlat.

Nem mellékes szempont az sem, hogy a Honvédhoz igazolása esetén Alex rendelkezhetne mindenfajta reklámjogával. Vagyis a nevével ellátott Honvéd mezek bevételét egy az egyben ő kapná meg. Legalábbis a Gazzetta információi szerint.

Nem mellesleg, a Honvéd nemzetközi mérkőzéseinek tévés jogdíjaiból is részesülne a Juventus korábbi kiválósága. A magyar együttes csak így tudna versenyezni más csapatok ajánlatival. Meg úgy, ha lehetőséget biztosítana Del Piero számára, hogy megfelelő amerikai ajánlat esetén már az év végén kiléphessen a szerződéséből. Mert ez sem zárható ki.

Mint ahogy az sem, hogy a Honvéd átlagnézőszáma (az előző idényben 1400-an jártak ki a Bozsik stadionba) jelentősen növekedne Alex érkezésével.

"A Honvéd egy lépésre az igentől". Részlet a mai Gazzettából

A családi szempontok is fontosak. Ha nem a legfontosabbak.

Alex legidősebb fia, Tobias szeptemberben kezdené el az általános iskolát, márpedig a család (pontosabb az anyuka, Sonia) szívesen hozná Budapestre a gyermekét.

A Honvédban nem mellesleg több honfitársával is együtt dolgozhatna Del Piero. A Sampdoriával 1991-ben bajnoki címet nyerő Pietro Vierchowod a szakvezető, és Roberto Mancini fia, Andrea is a csapat játékosa.

Fabio Cordella vezetésével a Honvéd delegációja ma ül le tárgyalni Torinóban a játékossal.

Tényleg sok érv szól Budapest mellett.

Del Piero még Puskás legendás 10-es mezét is megkaphatná, a csapatkapitányi karszalag mellett...

Hozzászólások