Premier League - Wijnaldum lejáró szerződése gondot okozhat a Liverpoolnak
Wijnaldum lejáró szerződése gondot okozhat a Liverpoolnak
Fotó: Europress/AFP

Wijnaldum lejáró szerződése gondot okozhat a Liverpoolnak

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/12/30 10:01
A holland középpályást Ronald Koeman csábítja a Barcelonába, de egyelőre jó helyen van Liverpoolban is. A szerződése azonban nyáron lejár.

A Barcelona tervei között már tavaly nyáron szerepelt Georginio Wijnaldum szerződtetése. A katalánok katasztrofális BL-veresége után a kinevezett holland vezetőedző által újraépített csapatba hívták a hollandot, de a Liverpool által kitűzött magas összeg miatt a transzfer meghiúsult. Wijnaldum Jürgen Kloppal való beszélgetése után most télen újragondolja, de a jövője egyáltalán nem biztos.

Georginio Wijnaldum.jpgFotó: Europress/AFP

Ahogy a The Guardian beszámolt róla, a játékos időt kér, hogy eldöntse: elfogadja-e a klub december elején adott ajánlatát, vagy nyáron lejáró szerződése után ingyen távozik. 40 millió eurós piaci értékével jelenleg ő az 5 legértékesebb játékos nyáron lejáró szerződéssel (Messi, Alaba, Donnarumma és Depay mögött – ez utóbbi szintén ott van a Barcelona kívánságlistáján).

Wijnaldum némileg kivárásra játszik, remélve, hogy januárban más csapatokkal ajánlatokat kap, bár arról is biztosította a csapatot, nem tárgyal más klubokkal addig, amíg nem dönt a távozásról, vagy alá nem írja az új szerződést. A játékosnak pedig jó helye van a Liverpoolnál, az eddigi 24 meccsből 22 alkalommal pályára lépett, nála többet csak az egy pillanatra kegyvesztettnek tűnő Mohamed Salah és a szélső védő Andrew Robertson játszott. November végén Klopp nyilvánosan beszélt arról, szeretné, ha Wijnaldum maradna.

Wijnaldum.jpgFotó: Europress/AFP

Mindeközben a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman sosem titkolta, hogy szeretné újra csapatában látni korábbi protezsáltját, akivel még a holland válogatottban dolgoztak együtt. Rajta van a kiszemeltjeim listáján – mondta az 57 éves szakember október közepén is, és azt is hozzátette, reméli, hogy Frenkie de Jong mellett meglesz a második holland is a keretben.

via Transfermakt

Hozzászólások