Premier League - Van Dijk-szintű védőt kellene igazolnia az Arsenalnak a klub korábbi nagyszerű hátvédje szerint
Van Dijk-szintű védőt kellene igazolnia az Arsenalnak a klub korábbi nagyszerű hátvédje szerint
Fotó: Europress/AFP

Van Dijk-szintű védőt kellene igazolnia az Arsenalnak a klub korábbi nagyszerű hátvédje szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/07/06 17:08
Az Arsenal egykori középhátvédje, Sol Campbell úgy véli, ha az Ágyúsok fejlesztik a védelmüket, ez a folyamat drasztikusan megnövelné az esélyüket arra, hogy megnyerjék a Premier League-t.

Az Arsenal legutóbb a 2003/04-es szezonban örülhetett bajnoki címnek, ráadásul veretlenül végeztek a PL élén. Egy olyan csapattal, amelyben Campbell kulcsember volt. Ebben az idényben ismét várakozáson alul szerepelnek a londoniak, mivel csak a hetedik helyen állnak. Azonban a csapat a javulás némi jelét mutatta az új főnök, Mikel Arteta irányítása alatt, mivel a klub harmadik egymást követő idegenbeli győzelmét aratta, mivel szombaton 2-0-ra legyőzték a Wolves-t. 

Bergkamp megpróbálta rangsorolni klasszis arsenalos csapattársait | Eurosport

Thierry Henry "messze a legjobb játékos" volt az Arsenalban, még akkor is, ha csak "70 vagy 80 százalékot nyújtott" - mondja Dennis Bergkamp, az Ágyúsok legendás csatára, aki számos klasszis csapattárssal futballozott együtt a londoni csapatban.

Ennek ellenére Campbell úgy véli, hogy az igazgatótanácsnak be kell fektetnie a gárda védelmébe, ha a Manchester City és a bajnok Liverpool kihívói szeretnének lenni. Megemlítette a Pool példáját, amely Virgil van Dijk megszerzésével 2018 januárjában robbantott, és ez egy olyan meghatározó ügyletté vált, amely lehetővé tette számukra, hogy 30 év után végre újra bajnokok lehessenek Angliában.

"Nézzük meg, mit ért el a Liverpool Van Dijkkal. Bárcsak ilyen jól fektetett volna be valakibe ennyi pénzt az Arsenal!" - mondta Campbell a 75 millió fontos (92 millió dollár) védőről. "Előfordul, hogy ilyen mennyiségű pénzt igényel, ha egy játékost szerződés köt valahová, és meg kell szerezned, de valójában elkezdheti megváltoztatni a csapata kilátásait, különösen hátulról. Nem bánják, ha  egy Nicolas Pepét igazolnak, és ilyen nagy pénzt költenek a támadókra. Néha, amikor a játékos elérhetővé válik, és valóban arra gondolsz: 'Ez a srác valóban megváltoztathat sok mindent', és átnézed az összes forgatókönyvet, lehet, hogy bele kell nyúlni alaposan a zsebbe, és hátulra vásárolni valaki nagyot, hogy ezt megtegye, és akkor körülötte lehet tovább építkezni. De meg kell keresned. Miközben támadókat keresve, nagy összeget fizetve a csatároknak, nem szabad alábecsülni, hogy minőségi védőket mondhasson magáénak a csapat, együtt ezzel a vonallal."

Klopp miatt választotta a Liverpoolt a világklasszissá váló Van Dijk a Chelsea és a ManCity helyett | Eurosport

Virgil van Dijk elárulta, hogy Jürgen Klopp volt az oka annak, hogy a Liverpoolhoz szerződött a Manchester City vagy a Chelsea helyett. A középhátvéd 2018 januárjában igazolt Southamptonból a Liverpoolhoz 75 millió fontos (95 millió dolláros) összeg ellenében, amely rekordot jelentett a védők között.

Noha az Arsenal David Luiz szerződését meghosszabbította, továbbra is kapcsolatban állnak az RB Leipzig védőjével, Dayot Upamecanóval, aki olyan játékos aki magasabb szintre emelhetné a védekezést.

via goal.com

Hozzászólások