Premier League - Trent Alexander-Arnoldnál topligában több labdát nem adtak el idén
Trent Alexander-Arnoldnál topligában több labdát nem adtak el idén
Fotó: Europress/AFP

Trent Alexander-Arnoldnál topligában több labdát nem adtak el idén

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2021/02/14 14:32
A csodatini, aki két szezonon keresztül a Liverpool motorja volt, idén kevésbé fut jól. A tegnapi, Leicester City elleni meccsen Trent Alexander-Arnold annyi labdát adott el, mint eddig soha. Nézzük a számokat!


A Liverpool figyelemreméltó formahanyatlása továbbra is terítéken van. Az elmúlt 8 bajnoki meccsből összesen kettőt nyert, ráadásul az utolsó három találkozóját zsinórban elveszítette.

goal.com megvizsgálta  hogyan teljesítenek azok a hátvédek, akiknek meccsenként legalább 100 labdaérintése van. Az összeállítás szerint nincs még egy játékos az öt nagy ligából, aki annyit veszített volna, mint Alexander-Arnold a Leicester elleni szombati, 3:1-re elveszített találkozón.


Klopp mentális fáradtsággal magyarázta a Liverpool újabb botlását | Eurosport

Jürgen Klopp vezetőedző csapata mentális fáradtságával magyarázta az újabb váratlan vereséget, azt, hogy a címvédő Liverpool szerdán este nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott otthon az alsóházi Brightontól az angol labdarúgó Premier League-ben. A Vörösök 2012 óta először veszítettek el egymást követő két hazai bajnokit.

Trent Alexander-Arnold az elmúlt két évben mindent megnyerő Liverpool üstököse volt. Jobbhátvédként nem csak a védelem számíthatott rá, hanem ösztönös támadójátékával és fantasztikus gólpasszaival egyre növelte rajongói táborát. Ez mostanában látszik változni.

Lássuk a számokat

Az öt nagy ligát nézve (angol, német, spanyol, olasz és francia) nincs még egy játékos, aki egy meccsen annyi labdát veszített volna el, mint Trent Alexander-Arnold szombaton King Power Stadiumban – állítja a goal.com az egy meccsen legalább százszor labdába érőket vizsgálva, feltéve azt is, hogy a játékos végigjátssza a mérkőzést.

TAA kétszer!TAA kétszer!Fotó: Goal.com

Mostanában már hozzá lehet szokni ezekhez a számokhoz Alexander Arnoldtól – állítja a goal.com szakértője, hiszen passzaiban egyre több kockázatot vállal.

Mindezek mellett azonban fontos hozzátenni, hogy a 22 éves hátvéd a jobb teljesítményt nyújtók között volt a szombati meccsen Leicesterben. Benne volt a liverpooliak vezető góljában, de korábban is volt egy jó passza Manénak, amivel a vezetést már megszerezhették volna, nem is beszélve a jól megküldött szabadrúgásával.

Legendák védelmében

Mindezek mellett többen kiálltak mellette tegnap. Jamie Carragher, a Liverpool ikonikus hátvédje például így nyilatkozott a Telegraphnak:

„Túl könnyen elfelejtjük, hogy Trent Alexander-Arnold még csak 22 éves. Azt javaslom, hívja csak fel Steven Gerrardot! Jól emlékszem, hogyan veszített formájából Stevie, miután megvolt az első nagy áttörése a csapatnál. Hogyan tért vissza onnan, és végül mekkora játékossá vált.”

De védelmébe veszi egy másik nagyszerű jobbhátvéd, Cafu is.

„Jól védekezik, és nem fél támadni sem, mindemellett kiváló szabadrúgásai vannak. Nagy sztár lesz a következő vb-n, olyan, aki új szintre emelheti a jobbhátvéd posztot”

– méltatta késői pályatársát a brazil világbajnok.

Mi lesz a Liverpool végállomása az idén?
Még elérhető a bajnoki cím.
Koncentráljanak a jövő évi BL indulásra!
Koncentráljanak a BL-győzelemre!
Nm lesz itt semmi, csak EL- indulást érő hely!
Európa jövőre Liverpool nélkül marad.
Created with Poll Maker

via Goal.com

Hozzászólások