Premier League - Középpályás lesz a Liverpool klasszis védőjéből?
Középpályás lesz a Liverpool klasszis védőjéből?
Fotó: Europress/AFP

Középpályás lesz a Liverpool klasszis védőjéből?

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/06/30 18:28
Egyre többen beszélnek arról, hogy Trent Alexander-Arnold posztot vált, Jürgen Klopp pedig új Beckhamet csinál belőle. Realitása is van a dolognak, sőt.

Üstökösként robbant be a Liverpoolba Trent Alexander-Arnold. A még mindig csak 21 éves, saját nevelésű játékos a Mersey-partiak akadémiáján szélsőként kezdte karrierjét, majd miután Steven Gerrard a "jövő egyik legfényesebb csillagaként" jellemezte őt, Brendan Rodgers a 2015-16-os idény legelején lehetőséget adott neki az első csapatnál - jobbhátvédként. Jürgen Klopp végül 2016 októberének végén, egy Tottenham elleni FA-kupa meccsen dobta be őt a mély vízbe, a debütálás és az azt követő hetek, hónapok olyannyira felejthetetlenné sikeredtek, hogy szezon végén megkapta a Liverpool legjobb fiatal játékosának járó díjat.

Ezek után egyenes volt az út a sikerig, hisz egyrészt a védelem szélén Nathanial Clyne megsérült, másrészt Alexander-Arnold köszönte a lehetőséget és rászolgált a bizalomra. Immár három éve kirobbanthatatlan a kezdőből, BL-győztes és frissen Premier League-aranyérmes, minden angol és európai álomcsapatnak tagja, a válogatott alapembere, 2019-ben az Aranylabdára is jelölték. Az eredménysor mögött parádés teljesítmény rejlik, bátran lép fel a támadásokhoz, gólokkal és gólpasszokkal járul hozzá a Liverpool sikereihez, remek mentalitásához kreativitás és fejlett technikai tudás társul, ráadásul rögzített szituációkban a világ egyik legjobbja.

Nem csoda, hogy a 2019-20-as szezon végére sokan úgy érzik, Alexander-Arnold kinőtte a jobbhátvéd posztot, és eljötte az idő, hogy visszatérjen a középpályára. A korábbi liverpooli, Danny Murphy szerint manapság sokkal inkább David Bechkam és Kevin De Bruyne keveréke stílust és játéktudást illetően, így könnyedén a Salah, Mané kettős utódja lehet, vagy középen Jordan Hendersonékat is bármikor helyettesítheti.

Joe Cole, a 'Pool és a Chelsea korábbi kiválósága egyenesen odáig ment, hogy nyilvánosan üzent Kloppnak, akinek zsenialitása szintén elengedhetetlen az angol játékos komplettségéhez. 

"Trent mindent megnyert klubszinten, amit csak lehetett, ráadásul 21 éves. Felfoghatatlan. Kimegy a pályára és olyan szabadon játszik, mint nagyon kevesen. Jürgen Klopp és a válogatott helyében a következő szezontól a középpályán számítanék rá, hisz 33 gólpassza volt az utóbbi három szezonban, a világ egyik legérettebb taktikai játékosa, a passzok, a szabadrúgások, a szögletek mestere. Jamie Carragher mondta rá, hogy jobb lehet a poszton, mint Kevin De Bruyne és már legalább olyan jó szabadrúgáslövő, mint David Beckham, egyetértek vele. Fantasztikus jövő vár rá" - mondta a BT Sportnak adott interjújában.

Maga az érintett közeljövőjét a Liverpoolnál képzeli el, és szerényen csak annyit reagál az összehasonlításokra, hogy jólesnek neki a dicsérő szavak, de a közelében sincs David Beckhamnek, mindössze nagyon igyekszik. 

Szemmel láthatóan jó úton jár.

via Goal

Hozzászólások