Premier League - Szexivé tette a jobbhátvéd posztját a Liverpool 21 éves őstehetsége a Pool legendás védője szerint
Szexivé tette a jobbhátvéd posztját a Liverpool 21 éves őstehetsége a Pool legendás védője szerint
Fotó: Europress/AFP

Szexivé tette a jobbhátvéd posztját a Liverpool 21 éves őstehetsége a Pool legendás védője szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/07/14 11:45
Jamie Carragher, a Liverpool legendás védője szerint Trent Alexander-Arnold szexivé tette a jobbhátvéd posztját, amit azért is üdvözöl, mert a Manchester United ikonikus alakja, Gary Neville működéséből ez a vonás hiányzott ezen a poszton.

A teljes védelmi vonalat olyan helyzetnek tekintik, amelyben néhány törekvő futballista felnövekszik, akik jól akarják betölteni az ottani posztokat. Egy ilyen pozícióból nehezebb kitűnni, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a védekező erőre, mint a támadó érzékre.

Alexander-Arnoldnak azonban sikerült elhomályosítania ezeket az előfeltevéseket, miután kilépett a híres akadémiai rendszerből az Anfielden. 21 éves korában egy játékos - aki akár feljebb is kerülhet, a középpályára - megmutatta, hogy a védők is lehetnek csillagok a pálya mindkét végén. Alexander-Arnold hét góllal és 34 gólpassznál tart a Liverpoolban 131 mérkőzésén, miközben már a Bajnokok Ligáját és a Premier League-t is megnyerte csapatával. 

Cafú szerint a Liverpool zseniális jobbhátvédje a világ legkiválóbb labdarúgója is lehet | Eurosport

A kétszeres világbajnok Cafú, minden idők talán legkitűnőbb jobbhátvédje szerint poszttársa, a Liverpool fiatalja, Trent Alexander-Arnold akkora klasszis, hogy egyszer akár még a világ legkiválóbb labdarúgója is lehet. A 21 éves Trent Alexander-Arnold 2018 óta kulcsembere Jürgen Klopp csapatának, tavaly a Premier League történetének legtöbb gólpasszát kiosztó védőjének bizonyult 12 asszisztjával.

Carragher úgy véli, hogy a fiatal bekk stílusérzéket adott a jobbhátvéd posztjához, amelyet a United nagy alakja, Gary Neville nem tudott elérni, miközben neki sikerült az is, amit a Liverpool legendájának, Steven Gerrardnak soha, bajnok lett Angliában.

"Nagyon megfontoltnak és briliáns. Hogy őszinte legyek, bizonyos szempontból emlékeztet Steven Gerrardra. Igen, vannak jó játékosok az akadémián, de senki sem tudhatja biztosan, mi történhet velük az első csapatban. Stevie gyerekként nagyszerű játékos volt, de senki sem mondta volna, hogy a világ legjobb középpályása lesz. Trent talán most a világ legkiválóbb jobbhátvédje. Senki sem mondta volna róla ezt, amikor 16 vagy 17 éves volt. Néha az első csapatba való belépéskor már ettől jobbak lesznek a játékosok, és még mielőtt tudnák, hogy ők a világ legjobbjai a posztjukon. Ez történt Trenttel."

A Liverpool zseniális jobbhátvédjének inkább a középpályán lenne az igazi posztja? | Eurosport

A középpálya inkább a természetes közege Trent Alexander-Arnoldnak, állítja Emile Heskey, a Liverpool korábbi csatára. A Merseyside-i születésű védő alapember a Bajnokok Ligája-címvédő, bajnok Liverpool és az angol válogatott hátsó sorában. 21 éves korára nem csak a világ egyik legkiválóbb jobbhátvédjévé vált, hanem lehetősége van a földkerekség legjobb labdarúgójának is lenni.

"Azt hiszem, egy történetet mesélt, amikor a Manchester United ellen 15 vagy 16 esztendős korában játszott egy szélső ellen, és nagyon nehéz riválist kapott egy ifjúsági meccsen, soha nem játszott ott korábban, és ez egy olyan helyzet volt, amivel megszokta ezt a pozíciót is. Ez megmutatja a fejlődést és a javulást. És mostanra alaposan kiképezte magát ott, ahol ő a legkreatívabb játékos. Ő a legkreatívabb játékos Európa legjobb csapatában, egy 21 éves liverpool-i fiú, aki jobbhátvédként játszik. Ez csak azt mutatja meg, hogy mit tett a pozíciójához. Mondhatjuk, hogy neki köszönhetően ismét szexi lett ez a poszt azután, hogy Gary Neville révén nem volt ilyen látványos jobb bunkónak lenni."

via goal.com

Hozzászólások