Premier League - A Tottenham világbajnok kapusa szerint teljesen kifacsarta a csapat játékosait az előző idény
A Spurs világbajnok kapusa szerint teljesen kifacsarta a csapat játékosait az előző idény
Fotó: Europress/AFP

A Tottenham világbajnok kapusa szerint teljesen kifacsarta a csapat játékosait az előző idény

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/13 12:51
Hugo Lloris, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának világbajnok kapusa szerint az előző szezon sikere, a Bajnokok Ligája-döntő "térdre kényszerítette" őt és játékostársait, és nem volt idejük regenerálódni, mielőtt elkezdődött az új Premier League-idény.

A francia futballista szerint a Spurs, amely 2-0-ra kapott ki a Liverpooltól a BL tavalyi, madridi fináléjában, évek óta várakozáson felül teljesít, és ez sokat kivett a játékosokból.

Mourinho megszerzésével a saját hanyatlását gyorsította fel a Tottenham | Eurosport

Daniel Levy a szezon egyik legmeglepőbb lépésére szánta el magát, amikor sikeredzőjét, a Spurst rég látott magasságokba emelő Maricio Pochettinót lecserélte az utóbbi években inkább már csak bukdácsoló José Mourinhóra. Jonathan Wilson, a Guardian szakírója úgy véli, ezzel súlyos hibát követett el a klubvezető, és a portugál érkezéséből semmi jó nem származhat.

"Van veszélye annak, ha a képességeiden felül teljesítesz. Az előző szezonban hihetetlen menetelést mutattunk be a Bajnokok Ligájában, de a végére térdre rogytunk" - mondta a 33 éves Lloris.

"Nem volt idő összeszedni magunkat, már kezdődött is a következő idény. Talán van következménye annak, ha négy éven át óriási erőket mozgósítasz azért, hogy versenyben legyél a legjobb csapatokkal... Sok minden felgyülemlik, aztán jön egy szezon, amit nem tudsz irányítani. Előfordul" - tette hozzá.

Miután az előző négy szezonban kivétel nélkül az első négy között zárt, a koronavírus-járvány kitörésekor, márciusban mindössze a nyolcadik helyen állt a Tottenham a bajnoki tabellán, az FA-kupától és a BL-től pedig már búcsúzott.

José Mourinho: Mindenhol nyertem trófeát, sikerülni fog a Tottenhamnél is | Eurosport

A tavalyi döntős Tottenham nehéz, de nem lehetetlen helyzetből várja a Lipcse elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját. José Mourinho a találkozó előtt elmondta, a nehézségeik ellenére próbál pozitív maradni, egyúttal biztos benne, hogy mostani csapatánál is sikerül majd trófeát nyernie. Még ha ez nem is feltétlenül a mostani szezonban jön össze.

A folytatásban, jövő pénteken az ötödik helyen álló Manchester United lesz a csapat első ellenfele.

"Többé-kevésbé mindannyian hadra foghatók vagyunk és ez óriási különbség a korábbiakhoz képest. A sérülések szempontjából elég szerencsétlenül alakult ez a szezon, ami nagy hatással volt a teljesítményünkre. Tehát tulajdonképpen a jövő héten egy új idény kezdődik a számunkra" - fogalmazott a kapus.

Nincs rá szükség, hogy megmondják, mihez kezdjenek a futballisták a pénzükkel | Eurosport

Az utóbbi napokban feszültté vált a helyzet a játékosok érdekeit képviselő szakszervezet és a Premier League-klubok között. Bár a futballisták belegyeznének a fizetéscsökkentésbe, a nagypolitika megjelenését követően sokan úgy érzik, bele lettek kényszerítve a mostani helyzetbe. Az ellentét feloldását a kölcsönös bizalmatlanság sem segíti. A labdarúgók fizetése még a nyugodt hétköznapokon is forró témának számít.


MTI

Hozzászólások