Premier League - Ügynöke szerint a visszatérő Gareth Bale a Premier League csúcsára repítheti a Tottenhamet
Ügynöke szerint a visszatérő Gareth Bale a Premier League csúcsára repítheti a Tottenhamet
Fotó: Europress/AFP

Ügynöke szerint a visszatérő Gareth Bale a Premier League csúcsára repítheti a Tottenhamet

Nánási AntalNánási Antal
2020/10/09 20:50
Ügynöke szerint a Tottenhamhez egyelőre egy szezon erejéig visszatérő Gareth Bale lehet az a szükséges plusz, amely közelebb viszi az észak-londoni klubot a Premier League-elsőséghez. A minap a Sky Sportsnak nyilatkozó Jonathan Barnett szerint a walesi klasszis oda tért vissza, ahova a szíve húzta, ez pedig olyan energiákat szabadíthat fel benne, amelyek egészen messze repíthetik Jose Morinho csapatát.

Régóta húzódó és minden fél számára meglehetősen kellemetlen történet végére tett pontot szeptemberben a Tottenham azzal, hogy első körben egy évre kölcsönbe hazacsábította a Real Madridnál partvonalra került Gareth Bale-t. A széleken sprintereket megszégyenítő gyorsasággal közlekedő walesi egyértelműen nem fért bele Zinedine Zidane elképzeléseibe, ezt hűen tükrözte a spanyol bajnokságban számára biztosított játékpercek mennyisége, valamint az a tény, hogy a járványt követő BL-újraindulás során a keretbe sem fért oda. 

Bale-t szerződése azonban 2022-ig mindenképpen a Realhoz köti, ő pedig úgy volt vele, ha már pályára csak elvétve léphet, legalább szerény havi bő hatszázezer eurós bérét mindenképpen felvenné addig, amíg kontraktusa erre lehetőséget biztosít a számára. Annak ellenére, hogy egy ekkora heti illetmény még Madridban sem rengeti meg alapjaiban a büdzsét, mindenképpen rossz fényt vetett a királyi gárdára a tény, hogy egy világklasszis játékost arra kárhoztat, hogy a többiek csak kerülgessék az edzések során. Emellett a játékos számára is megkondulhattak a vészharangok, hiszen harmincegy évesen, normál esetben karrierje csúcsán aligha kerülhet be rendszeresen a válogatottba, ha klubjában a pályára lépés legcsekélyebb lehetősége nélkül kocogja csak végig a napi edzéseket.

A Real Madrid korábbi angol játékosa visszavinné Gareth Bale-t a Premier League-be | Eurosport

Steve McManaman szerint Gareth Bale-nek távoznia kellene Madridból, hogy újra felépítse magát és a karrierjét, ehhez pedig a legjobb közeget a Premier League tudná biztosítani a számára. A Liverpool és a Real Madrid korábbi középpályása úgy véli, 31 évesen még bőven van pár jó év a walesi karrierjében, amit vétek lenne veszni hagyni.

Ezt a patthelyzetet oldotta fel a lehető legkézenfekvőbb megoldás, amely Gareth Bale-t visszarepítette oda, ahonnan kezdetben sikeres madridi hódító útjára indult ─ Londonba, a Tottenham keretébe. A transzfer létrejöttével egyszerre kezdtek ismét vérmes remények táplálásába a 2019-es Bajnokok Ligája-döntő eufóriájára még emlékező Tottenham szurkolói, és Ryan Giggs is elégedetten dörzsölhette a tenyerét, hiszen a walesi válogatott sztárjának a következő egy évben jó eséllyel nem a golf jelenti majd a nemzeti csapat tétmeccseire való felkészülést.

A Bale átigazolási ügyeit intéző Jonathan Barnett szerint pártfogoltja arcára újra visszatért a mosoly, és ez komoly reményekre adhat okot Észak-Londonban:

„Nehéz időszakon ment keresztül, de most jó helyen van és jól érzi magát. Megérdemli, hogy boldog legyen, nagyon sokat tett korábban a brit fociért. Voltak más ajánlatai is, amiket elutasított, a döntésében nem a pénz játszotta a főszerepet.”

A pénz abból a szempontból valóban nem játszott főszerepet, hogy eddig sem szerény heti fizetését Bale Londonban is megkapja, ráadásul a Spurs az összeg csupán egyharmadát állja, a fennmaradó részt továbbra is a Real folyósítja. A Tottenhamhez való visszatérés, a játék szeretetének újbóli felismerése és legfőképpen az érzés, hogy újra számítanak rá, ügynöke szerint nagyon komoly magasságokba repítheti idén a Tottenhamet. Abban az idényben, amely mellesleg Jose Mourinho kezei alatt a második szezon lesz, márpedig a Special One jellemzően a második idényében dobbant egy nagyot aktuális csapatával.

„A Tottenham célja idén kétségkívül a Premier League megnyerése. Nagyon jó a keret összetétele, egy remek edző és Gareth biztos, hogy nagyon közel viszi a klubot a bajnoki címhez. Elég csak ránézni a legutóbbi forduló eredményeire” - utalt ezzel Bale ügynöke a Tottenham-ben rejlő potenciálra a Manchester United elleni 6-1-es gólfesztivált követően.

Gareth Bale gólöröm Tottenham mezben 2013-bólGareth Bale gólöröm Tottenham mezben 2013-bólFotó: Europress/AFP

A Tottenhamnek valóban szüksége van egy karizmatikus vezérre, aki a pályán belül is meg tudja jeleníteni a Jose Mourinho által a kispad mellől közvetített magabiztosságot. Ráadásul, a portugál menedzsert is feldobhatja, hogy Bale-lel dolgozhat, hiszen korábban bevallottan szerette volna Madridba csábítani, ottani időszaka alatt azonban ez nem sikerült. A Spurs mezében második bemutatkozására egyelőre még váró walesi mindenesetre nem panaszkodhat ügynökére, aki jókora dícséret cunamival támogatta meg minapi megszólalásában, ugyanakkor, biztos ami biztos, kicsit felkészült arra is, ha a kívánt hatás végül elmaradna:

„Garethnek nincs bizonyítani valója, mindenki másnál többet nyert már pályafutása során. A világ 3-4 legjobb játékosa között tartották számon, és szerintem még mindig oda tartozik. Nagyszerű dolog, ha sikeres lesz Londonban, ha mégsem, akkor is ott volt és megpróbálta. De szerintem jönni fognak a sikerek.”

Négy forduló után gyűjtött hét pontjával a Tottenham a Premier League hetedik helyén áll pillanatnyilag, két győzelmét azonban kivétel nélkül gólzáporos meccsen aratta. Ha a jelek szerint alapvetően is hatékony támadógépezetbe egy egészséges és motivált Gareth Bale is becsatlakozik, valóban jó esély mutatkozik rá, hogy a csapat idén nem az Európa Liga-selejtezőjéért kapaszkodik az utolsó fordulókban. 

Sky Sports

Hozzászólások