Premier League - Tom Hanks módjára talált magának új barátot a Tottenham brazilja
Tom Hanks módjára talált magának új barátot a Tottenham brazilja
Fotó: Europress/AFP

Tom Hanks módjára talált magának új barátot a Tottenham brazilja

Takács MártonTakács Márton
2020/06/16 15:02
Tavaly májusban a Tottenham úgy jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába, hogy az elődöntő első felvonásán egygólos vereséget szenvedett hazai pályán az Ajaxtól, majd az idegenbeli visszavágón a rendes játékidő hosszabbításában lőtt góllal 0-2-ről fordítva 3-2-re legyőzte az amszterdamiakat. A Spurs mindhárom találatát Lucas Moura szerezte, aki a karantén alatt videóban mutatta meg azt a barátját, akit azon a meccsen ismert meg.
"Lehetetlenség leírni, mindazt, amit érzek. Nagyon boldog vagyok, és a csapattársaimmal együtt rendkívül büszke az elért eredményre. Mindig hittünk ebben a pillanatban. Mindent beleadtunk a pályán, megérdemelten,  egy családként  jutottunk el idáig. Ez nem rólam és a társaimról szólt, hanem a csapatmunkáról. Mindenki keményen dolgozott. Nem könnyű az Ajax ellen játszani, de hittem a társaimban, és még a kulcsembereink nélkül is jók voltunk. Ezeken a meccseken harcolni kell"  - nyilatkozta Moura.

Egészen valószínűtlen módon jutott BL-döntőbe a Tottenham | Eurosport

Amikor már-már azt gondolhattuk, hogy a Liverpool fordításánál nem láthatunk őrültebb meccset, egy nappal később a Tottenham ugyanúgy megcsinálta a lehetetlennek tűnő fordítást. Hiába nyerte meg az idegenbeli meccset és vezetett 2-0-ra hazai pályán az Ajax, végül a triplázó Lucas Moura vezérletével a Spurs jutott tovább, kialakítva ezzel az angol házidöntőt.


Moura nyilván elkérte a labdát, amit háromszor is az Ajax kapujába juttatott, rá vannak írva a meccs adatai, ahogy az általa készített videóban is látszik. Együtt mos vele fogat, ebédel és kártyázik vele és persze legnagyobb ereklyéje az alvótársa is. Tisztára, mint Tom Hanks A számkivetett című filmben, ahol a főszereplő, Chuck egyetlen és legjobb barátja, társa Wilson, a strandröplabda volt a lakatlan szigeten töltött 1500 nap során. Valószínűleg azért lett Wilson márkájú a kiválasztott labda, mert a "Wilson Sporting Goods" sportszereket forgalmazó cég a film bemutatásának idején jelent meg egy azonos nevű termékkel.


Május közepén mi is cikkeztünk arról, hogy közel negyven év után labdát vált az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA). Az NBA szerdai bejelentése szerint 38 esztendőt követően köszönnek el a Spaldingtól, amely 1983 óta biztosította a bajnokság játékszerét. Az új labdagyártó a Wilson lesz, a cég 1946 és 1983 között már szállította az NBA labdáit. A liga közleménye szerint a női bajnokságot (WNBA), illetve további három érdekeltségi körébe tartozó sorozatot is az új gyártóval folytatják. A Wilsonnal hosszú távú együttműködést kötöttek, melynek anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Bő egy hónapon belül két Tom Hanks-közeli sporthír született. 

Tom Hanks örülhet, a Wilson váltja a Spalding labdáit az NBA-ben | Eurosport

Közel negyven év után labdát vált az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA). Az NBA szerdai bejelentése szerint 38 esztendőt követően köszönnek el a Spaldingtól, amely 1983 óta biztosította a bajnokság játékszerét. Az új labdagyártó a Wilson lesz, a cég 1946 és 1983 között már szállította az NBA labdáit.


Hozzászólások