Premier League - "Thiago Silvának szüksége lesz egy oxigén maszkra" – tele a támadósor, de ki fog védekezni a Chelsea-nél?
„Thiago Silvanak szüksége lesz egy oxigén maszkra” – tele a támadósor, de ki fog védekezni a Chelsea-nél?
Fotó: Europress/AFP

"Thiago Silvának szüksége lesz egy oxigén maszkra" – tele a támadósor, de ki fog védekezni a Chelsea-nél?

Szabó BenceSzabó Bence
2020/09/07 12:38
Három nagynevű támadót is szerződtetett a londoni klub a nyáron, a Kékek egykori játékosa viszont amiatt aggódik, hogy felborulhat a csapat egyensúlya és tovább gyengülhet a védekezés.

Mozgalmas átigazolási szezont tudhat eddig maga mögött a Chelsea csapata, a londoniak Timo Werner és Hakim Ziyech megszerzése után a héten Kai Haverzet is leigazolták 81 millió euróért. A Kékek már az előző szezonban sem gyenge támadósora így három igazi sztárral erősödött, a tavaly rengeteg gólt kapó védelembe ellenben csak Ben Chilwell és a PSG-től ingyen megszerzett 35 éves Thiago Silva érkezett erősítésnek.

A brazil védő a londoniak terve szerint rutinjával stabilizálhatja majd a tavaly nagyon bizonytalan hátvédsort, a csapat egyensúlya azonban aligha teszi majd egyszerűvé a dolgát. A klub egykori játékosa, a korábbi skót válogatott Craig Burley szerint Silva sok segítségre nem számíthat majd a pályán:

Thiago Silvának szüksége lesz egy lélegeztető gépre, mivel rajta kívül csak N’Golo Kante tud majd védekezni. Lampard számára nagy kihívás lesz az egyensúly megtalálása.

kante-chelsea.jpgFotó: Europress/AFP

Burley szerint a kékek kezdőcsapatában túl sok lehet a támadószellemű játékos, és a megfelelő emberek kezdetésével kell majd kompromisszumot találni:

„Mason Mount, aki tavaly, már az első PL szezonjában is villogott, támadó játékos. Kai Havertz gyakran játszott csatárt a Leverkusenben, ha pedig hozzátesszük az első hármast (Wernert, Ziyechet és Christian Pulisicet), akkor mondhatjuk, hogy tessék Kante, rajtad kívül senki nem fog védekezni! A megfelelő egyensúly megtalálása - mondjuk Matteo Kovacic játszatásával – lehet a kulcs.”

A klub egykori játékosa szerint persze Lampard is tudja, hogy a csapatnak javulnia kell védekezésben tavalyhoz képest:

Előző szezonban a Chelseanek volt az egyik legrosszabb védelme, rengeteg gólt kaptak. Szóval Lampard tudja, hogy stabilizálnia kell a hátsó sort, mert ez gyenge pontjuk volt tavaly.

Burley végül egy nehezen vitatható állítással foglalta össze a véleményét:

A Chelsea egy olyan csapat, aminek meccseit jó lesz nézni, csak épp nem lehet előre tudni, mi miatt!” 

Goal

Hozzászólások