Premier League - Steven Gerrard szerint Jürgen Kloppnak szobrot kell állítani
Steven Gerrard szerint Jürgen Kloppnak szobrot kell állítani
Fotó: Europress/AFP

Steven Gerrard szerint Jürgen Kloppnak szobrot kell állítani

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/06/17 14:40
A Liverpool korábbi csapatkapitánya szerint Jürgen Klopp nyerheti meg először a klubnak a Premier League-et, a 30 szűk esztendő pedig tiszteletet követel.

Steven Gerrard, aki csapatkapitányként részese volt a 2005-ös Bajnokok Ligája-győzelemnek, a The Atlanticnek adott exkluzív interjújában azt nyilatkozta, volt klubja szobrot kellene, hogy állítson a világ legjobb edzőjének az idei szezonban látott fantasztikus menetelés után. A Liverpool ugyanis jelenleg 25 ponttal vezeti a tabellát a második helyezett Manchester City előtt, és a hátralévő kilenc mérkőzésből kettőt kell megnyernie ahhoz, hogy biztosan bajnok legyen.

Erre az egyik legnagyobb múltú angol klubnál, a Liverpoolnál 30 éve nem volt példa, így ez lenne a csapat első Premier League-győzelme.

Gerard szerint, aki jelenleg a Glasgow Rangers menedzsere, Klopp ezzel a teljesítménnyel megérdemli a helyet a legnagyobb elődök, Bill Shankly és Bob Paisley között, akiknek van szobra az Anfield Roadon.

Klopp teljesítménye valóban impozáns. 2015 őszén a Bajnokok Ligája csoportkörtől is messzire álló szürke csapatot vett át, fél évvel később azonban Európa Liga-döntőt játszott. 2018-ban már a BL döntőjébe jutott. Azt még elvesztette a Real Madriddal szemben, de a következő évben már megvolt a győzelem is.

Az idei évben pedig rajt-cél győzelemmel készülnek Liverpool vörös oldalán, amire a koronavírus-járvány után újrainduló angol bajnokságban minden lehetőség megadatik. Ha a Manchester City a mai nyitányon kikap az Arsenal ellen, Jordan Henderson csapatkapitány akár már a vasárnap esti, Everton elleni derbin magasba emelheti a trófeát.

És micsoda véletlen: nemcsak az utolsó liverpooli bajnoki cím, hanem a jelenlegi csapatkapitány is 1990-ben született. Hendersonnak, aki éppen ma ünnepli születésnapját, bizonyára már megvan, mit kér születésnapjára.

via The Sun

Hozzászólások