Premier League - Az MU edzője szeretné, ha csapata támadósora elérné Rooney, Ronaldo és Tévez szintjét
Az MU edzője szeretné, ha csapata támadósora elérné Rooney, Ronaldo és Tévez szintjét
Fotó: Europress/AFP

Az MU edzője szeretné, ha csapata támadósora elérné Rooney, Ronaldo és Tévez szintjét

Takács MártonTakács Márton
2020/07/14 18:24
Marcus Rashford, Anthony Martial és Mason Greenwood jelenleg az Old Trafford környékének helyi hősei, és Ole Gunnar Solskjaer azt tervezi, hogy a bámulatos trió számára minden szabadságot biztosítani fog, hogy az megfeleljen egy másik híres Manchester United-támadóhármas örökségének.

A fiatalok - Martial a legidősebb 24 éves korával, míg Greenwood három hónap múlva lesz csak 19 - viharos sebességgel repítik előre a Unitedet a Premier League júniusi újraindulása óta.

Bruno Fernandes és Paul Pogba nagyszerű összjátéka mellett a fent nevezett hármas kilenc gólt szerzett a visszatérés óta öt bajnoki mérkőzésen. Ezzel egy új Vörös Ördögöket látunk, akik négy győzelmet és egy döntetlent értek el ezeken a meccseken, és továbbra is versenyben vannak a harmadik helyért a Premier League-ben.

Az ilyen szintű együttműködések nem újszerűek a klubnál, az 1960-as évektől kezdve a legendás George Best, Bobby Charlton és Denis Law alkotta hármas, majd a Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez nevével fémjelzett trió is pazarul megértették egymást, utóbbiak remeklése a 2007/2008-as szezonban Bajnokok Ligája-győzelmet is eredményezett. 

Az MU legendája szerint Európa egyik leghalálosabb támadóegysége áll Solskjaer rendelkezésére | Eurosport

Paul Scholes, a Manchester United egykori világklasszis középpályása úgy gondolja, a Vörös Ördögök jelenlegi csatárai kiállják az összehasonlítást a legjobb klubok támadóival. Paul Scholes a Burnley elleni szombati 2-0-s győzelem után kijelentette, hogy a Manchester United támadó hármasa Európa legkiválóbb csatársorai közé tartozik.

Solskjaer úgy véli, hogy hasonlóan a nemes elődökhöz, az United új gólgépeinek is fegyelmezetten kell kihasználniuk a szabadság adta kereteket, hogy folytathassák lenyűgöző teljesítményüket.

"Ez nem új a United számára." - mondta Solskjaer, amikor arról kérdezték, hogy mennyire számít inspirációnak játékosainál a Barcelona MSN-je (Messi, Suárez, Neymar).

"Nem figyelték Rooney-t, Ronaldót és Tévezt, amikor Sir Alex Ferguson némi szabadságot adott nekik, de egy kereten és struktúrán belül? Tehát sokat dolgozunk a mintákon és a pozíciókon, és ott, ahol a játékosok szeretnének lenni. De ezen belül megértjük, hogy előfordulhat, hogy jobbra vagy balra bukkannak fel, vagy különböző pozíciókban. Túl sokan voltak tavaly, néha ebben az évben is azok a játékosok, akik balra szeretnének helyezkedni, ott menni előre, és szokatlan labdarúgást játszani. Ez olyan valami, amitől meg akartunk szabadulni, és progresszívebbek és fegyelmezettebbek szeretnénk lenni a különböző posztokon."

Különösen Greenwood emelkedik ki a Premier League újraindítását követő hetekben, négy alkalommal volt eredményes legutóbbi három, kezdőként vívott találkozóján, és már automatikus választás lett Solskjaer számára a csapat összeállításakor.

"De Gea a világ legjobb kapusa" - Solskjaer védelmébe vette a sokat kritizált játékost | Eurosport

David de Gea finoman szólva sem élete szezonját futja, a spanyol válogatott kapus ebben az idényben inkább a hibáival tűnt fel, mintsem az elképesztő bravúrokkal. Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United edzője azonban gyorsan leszögezte: elégedett a játékossal, akit posztja legjobbjának nevezett a Sheffield United elleni mérkőzést megelőzően.

A menedzsernek nincs kétsége a lehetőségeivel kapcsolatban, és azt mondta játékosának, hogy továbbra is keményen dolgozzon annak érdekében, hogy növelje már így is szép góltermését. 

"Sokszor mondtam, hogy olyan gyorsan fejlődhet, ahogy csak akar. Olyan tehetséges, hogy már ilyen messzire jár, és maga is teremt gólhelyzeteket. A mi feladatunk az, hogy olyan pozícióba juttassuk, ahol be is fejezheti azokat, mert abban is nagyon jó. Azt akarja, hogy a kapusnak minél több dolga legyen, tehát továbbra is ad neki erre alkalmat és lehetősége van még több gólt szerezni."

via goal.com

Hozzászólások