Premier League - Solskjaert annyira megihlette a The Last Dance, hogy az MU-t a Michael Jordan-féle Chicago Bullshoz hasonlította
Solskjaer-t annyira megihlette a The Last Dance, hogy az MU-t a Michael Jordan-féle Chicago Bullshoz hasonlította
Fotó: Europress/AFP

Solskjaert annyira megihlette a The Last Dance, hogy az MU-t a Michael Jordan-féle Chicago Bullshoz hasonlította

Takács MártonTakács Márton
2020/05/11 14:01
Ole Gunnar Solskjaer összehasonlította a Manchester Unitedet a Michael Jordan vezette, 1990-es évekbeli Chicago Bullsszal, amely jelenleg a Netflix The Last Dance című dokumentumfilm-sorozatának középpontjában áll.

A labdarúgás határozatlan időre való felfüggesztett állapotában a hivatásos sportolóknak a versenypályától távol eső tevékenységekkel kell kitölteniük a rengeteg felszabaduló idejüket. A Manchester United vezetőedzője, Solskjaer azok között van, akik élénk érdeklődéssel követik a Netflix programját, és a Chicago Bulls ikonikus csapatáról eszébe jutottak hasonlóságok, amelyek a '90-es években sikert sikerre halmozó Manchester Unitedre is jellemzőek.

Michael Jordan lánya 10 évesen „ráguglizott" apjára, mert nem értette mire ez a nagy felhajtás | Eurosport

Hétről hétre rekordokat döntöget a Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulls utolsó szezonját bemutató sorozat, a The Last Dance. A tíz epizódból álló alkotás betekintést nyújt a színfalak mögé, eleddig nem ismert részleteket mutat be minden idők legnagyobb kosárlabdázójának pályafutásáról és magánéletéről. Utóbbival azért az alkotók finoman bántak, gyaníthatóan a főszereplő Michael Jordan kérésének eleget téve.

A Last Dance óriási érdeklődést és hájpot váltott ki már az első rész bemutatása óta, a doksi megmutatja az erőfeszítéshez szükséges elkötelezettséget a legendás Bulls esetében. A United abban a korszakban, amikor Sir Alex Ferguson volt a menedzsere, és amely időszak egybeesett a Chicago hatszoros NBA-bajnok gárdájával, hasonló sikereket élt meg, amikor a hazai és a nemzetközi kupasorozatok csúcsára emelkedett.

Solskjaer is tagja volt annak a Manchester Unitednek, amely 1999-ben triplázott, megnyerte a Premier League-et, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját is. Állítása szerint hasonlóságokat lát a Jordan vezette Bulls és az MU között, amelynek Roy Keane és David Beckham jelentette az inspirációt.

A norvég tréner azt mondta a Football Focusnak, hogy a Covid-19-es világjárvány idején minden érintett számára hasonló tapasztalatokat szerzett:

"Mindig úgy gondoljuk, hogy a labdarúgás soha nem áll le. Nem hinném, hogy különböznék bárki mástól. Tévét nézek, sorozatokat a leállás alatt, valahogy ki kell kapcsolnom a futballból. És akkor megtalálja az ember a Netflixet, és a Last Dance-t Michael Jordannel! Visszavitt abba az időbe, amikor Sir Alex nagyszerű csapatának tagja voltam. Michael Jordan vezetőként azonnal Roy Keane-t juttatta eszembe. Azt a Bullst nézve olyan sok hasonlóság tűnt fel ránk vonatkozóan. Inspiráló és nagyszerű nézni."

Ferguson óta valamiben még mindig első a MU, bár ez a szurkolókat nem vigasztalja | Eurosport

A tavalyi évben is a Manchester United nyerte a Premier League-et - egy kevésbé követett rangsor alapján. Miben előzi meg a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolt, és az angol bajnok Manchester Cityt, jelentős sportsiker nélkül? Sir Alex Ferguson visszavonulása óta jelentősen romlottak a Manchester United eredményei, az eltelt hét bajnoki év alatt a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája-győzelem elérhetetlen álomnak tűnt a csapat számára.

A United, ahogy a Bulls is, épp a korábbi dicsőség visszaszerzésének folyamatában van. Solskjaer, aki góljaival elősegítette a nagyobb trófeák megnyerését, pont az a személy, akinek a feladata a sikeres szereplés előkészítése. 

Időnként nehéznek bizonyult a munka, és kérdések merültek fel jövőjével és alkalmasságával kapcsolatban egy ilyen nagy klub edzői posztján, de úgy látta, hogy a ManUnited csapata megtalálta a szikrát, mielőtt a labdarúgást leállították volna. Az Old Traffordon ismét az optimizmus uralkodik, mivel a transzferpiacon várható produktivitás, és a fiatal tehetségek beépítése segíthet a bukott óriás feltámadásában.

via goal.com

Hozzászólások