Premier League - A Newcastle védője szerint a Premier League kísérleti patkányokként kezeli a játékosokat
A Newcastle védője szerint kísérleti patkányokként kezelik a játékosokat
Fotó: Europress/AFP

A Newcastle védője szerint a Premier League kísérleti patkányokként kezeli a játékosokat

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/20 18:30
Kísérleti patkányokként kezelik a labdarúgó Premier League csapatainak játékosait Danny Rose, a Newcastle United védője szerint.
"Az emberek azt akarják, hogy térjünk vissza a futballhoz, mintha kísérleti tengerimalacok vagy patkányok lennénk" - szögezte le a 29 esztendős angol válogatott Rose, aki a Tottenhamtől érkezett kölcsönbe. "Ez egy kísérleti fázis, amiben megnézik, működik-e vagy sem a rendszer."

Az angol bajnokságot, amely eredetileg május 17-én zárult volna, márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a PL is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra. Kedden kiderült: három klubból hat embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a 748 elvégzett vizsgálatból.

Hat koronavírus-fertőzöttet találtak a Premier League-ben | Eurosport

Három klubból hat embernek lett pozitív a koronavírustesztje a labdarúgó Premier League átfogó ellenőrzése során. "A játékosok és szakemberek, akiknél megállapították a betegséget, hét napra házi karanténba kerültek" - közölte a Premier League, amely 748 tesztet végzett el a futballistákon és a szakmai stábok tagjain az újraindulás érdekében.

"El tudom képzelni, otthon az emberek azt mondják maguknak: 'Elég pénzt keresnek, hát menjenek vissza a pályára'" - fogalmazott Rose. "Ezzel akár az egészségemet is kockáztathatom az emberek szórakoztatásáért, és hogy őszinte legyek, ez nem olyasvalami, amiben részt akarok venni."

Troy Deeney, a Watford csapatkapitánya kedden kijelentette, mivel az amúgy is légzési nehézségekkel küzdő gyermekét nem akarja "még nagyobb veszélybe" sodorni, így a könnyítések ellenére sem kezdi meg csapattársaival az edzésmunkát. Időközben kiderült: a klubból három személynek - köztük egy futballistának - lett pozitív a tesztje, míg a Burnley a másodedzőről jelentette be, hogy elkapta a vírust.

MTI

Hozzászólások