Premier League - Rooney szerint a Liverpool uralhatja az évtizedet, ha Klopp marad a menedzser
Rooney szerint a Liverpool uralhatja az évtizedet, ha Klopp marad a menedzser
Fotó: Europress/AFP

Rooney szerint a Liverpool uralhatja az évtizedet, ha Klopp marad a menedzser

Takács MártonTakács Márton
2020/06/22 13:04
Wayne Rooney vitatja Jürgen Klopp azon állítását, miszerint a Liverpool nem dominálhat a Premier League-ben a Manchester Unitedhez hasonlóan, szerinte a kulcs ehhez a menedzser megtartása.

A Liverpool 23 pontos előnnyel vezeti az újrainduló PL tabelláját az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester City előtt, már csak két győzelemre vannak a Vörösök attól, hogy 1990 óta először ismét bajnokok legyenek. 

A főnök, Jürgen Klopp elmondta, hogy ma már lehetetlen, hogy egy klub élvezze azt a folyamatos sikert, amelyben a Manchester Unitednek volt része a legendás Sir Alex Ferguson irányítása alatt, aki 13 alkalommal nyerte meg a Premier League-t 26 esztendei MU-menedzseri karrierje alatt. 

Mintha csak Klopp rendszerére találták volna ki a Lipcse kiváló támadóját | Eurosport

Fiatal, mégis tapasztalt, gyors, pontos a befejezéseknél, a támadósor minden posztján bevethető. És még csak nem is drága. Ő Timo Werner, az RB Lepizig támadója, aki minden bizonnyal a nyár egyik legnépszerűbb célpontja lesz a csatárokat kereső klubok körében. A kérői közül a Liverpool tűnik a legesélyesebb befutónak, ami taktikai oldalról teljesen érhető.

A United egykori csapatkapitánya - a Liverpool régóta egyik legnagyobb ellenfele az Evertonnal együtt - ezzel nem ért egyet, és a liverpooli csapattal kapcsolatban azt tippelte, hogy a következő évtizedben legalább ötször megnyeri majd a bajnokságot, de csak azzal a feltétellel, hogy Klopp kormányozza a gárdát. 

"A Liverpool csapata fiatal és minden kulcsfontosságú játékost hosszú szerződés köti az egyesülethez. Hatalmas lehetőségeik vannak további trófeák elnyerésére. Klopp szerint lehetetlen, hogy egyetlen klub uralkodjon, mint ahogyan a United tette, de téved. A Liverpool számára egyszerű mód van erre: hagyják, hogy Klopp tegye a dolgát. A United azért uralta a PL-t, mert Fergie olyan sokáig maradt a klubnál. Azt hiszem, ha Klopp, aki csak 53 éves, az Anfielden marad a következő 10 évben, a Liverpool legalább öt Premier League-címet is nyerhet."

Az MU gólrekordere nem a City elleni, legendás ollózós gólját tartja a legszebbnek | Eurosport

Wayne Rooney elárulta , hogy melyiket tartja karrierje legnagyobb góljának. Azt állítja, hogy nem az emlékezetes derbi-nyertes ollózás az, amelyet a Manchester United színeiben lőtt a Manchester City ellen 2011-ben. Az angol csillag több mint 300 alkalommal zörgette meg a hálót, de azt állítja, hogy a szerinte legnagyszerűbb találatát nagyjából mindenki elfelejtette.

"Fontos, hogy nagy csapatokat tud építeni, mert - amint említettem -, a játékosok azért is csatlakoznak egy bizonyos klubhoz, hogy olyan jó menedzserekkel dolgozzanak, mint amilyen ő. A játékosok miatta is maradnának ott. Ha Klopp távozna, nem lenne meglepő, ha Mohamed Salah, Sadio Mané és Roberto Firmino is lelépne. Ha én lennék a Liverpool tulajdonosainak a helyében, mindent megtennék, hogy évekig a klubhoz láncoljam őt."

Rooney ötször nyerte meg a Premier League-t Ferguson alatt játszva az Old Traffordon, miközben a skót vezetésével Bajnokok Ligája-győztes is lett. 

via goal.com


Hozzászólások