Premier League - Ronaldinho így nem lett a Manchester United játékosa Paul Scholes szerint
Ronaldinho így nem lett a Manchester United játékosa Paul Scholes szerint
Fotó: Europress/AFP

Ronaldinho így nem lett a Manchester United játékosa Paul Scholes szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/05/13 12:40
Paul Scholes szerint a Manchester United készen állt arra, hogy bejelentse Ronaldinho érkezését, és már a mezszámának kiválasztására készült a klub, amikor a brazil zseni az utolsó pillanatban meggondolta magát és inkább elindult Barcelona felé.

Miután 2002-ben világbajnoki címet szerzett Ronaldinho Brazíliával, a fantasztikus támadó középpályás iránt óriási volt a kereslet. Akkori klubja, a Paris Saint-Germain stadionjánál lévő kijáratnál Sir Alex Ferguson a rá várók sorának elején állt.  

A Manchester United legendás menedzserének azonban csalódnia kellett a csapat tagjaihoz hasonlóan, akik vágyakoztak egy olyan játékossal való együttműködésre, akit a Barcelonában töltött időszakában a FIFA kétszer is a az Év labdarúgójának választott. Nem ő az egyetlen sztár, aki izgalomba hozták Scholes-t, több szélső szerződtetése is terítékre került anno, de továbbra is Ronaldinhót tartja a legnagyobb elszalasztott lehetőségnek.

Solskjaert annyira megihlette a The Last Dance, hogy az MU-t a Michael Jordan-féle Chicago Bullshoz hasonlította | Eurosport

Ole Gunnar Solskjaer összehasonlította a Manchester Unitedet a Michael Jordan vezette, 1990-es évekbeli Chicago Bullsszal, amely jelenleg a Netflix The Last Dance című dokumentumfilm-sorozatának középpontjában áll. A labdarúgás határozatlan időre való felfüggesztett állapotában a hivatásos sportolóknak a versenypályától távol eső tevékenységekkel kell kitölteniük a rengeteg felszabaduló idejüket.

A Vörös Ördögök ikonja, Scholes a BBC Radio 5 Live-nak elmesélte, kikről remélte azt, hogy a United leigazolja:

"Két vagy három lehetséges érkező jut eszembe mindig - Harry Kewell volt az egyik, és mindannyian tudjuk, milyen jó játékos is volt. Damien Duff is közéjük tartozott, és Arjen Robbenről is úgy tudtam, nagyon közel állt ahhoz, hogy hozzánk jöjjön. Középpályásként azt várja az ember, hogy gyors játékosokkal játsszon együtt, akik képesek a labdával együtt futni és gólt is szerezni."

A legnagyobb érkező persze nem hármuk valamelyik lett volna.

"Ronaldinho mindannyiuk közül kiemelkedett. Már nem emlékszem pontosan, melyik évben, de úgy tudom, a menedzserünk megszerezte őt. Az előszezonban távol voltunk Manchestertől, és azt hiszem, közel állt már a klub a bejelentéshez és a mezszáma megadásához, de szerintem az utolsó pillanatban meggondolta magát és aláírt inkább a Barcelonához. Furcsa, mert az idény előtti turnén a Barcelona ellen is játszottunk, tehát mindannyian izgatottak voltunk, ‘Ronaldinho, micsoda játékos'. A PSG-ből jött volna, és mindannyian úgy gondoltuk, hogy valami különlegeset fog hozni magával - hasonlóan ahhoz, amit Cantona hozott a csapathoz -, de a következő percben, három nappal később Seattle-ben már ellene játszottunk, és mindenki megpróbálta felrúgni! Megpróbáltuk megrúgni, mert nem hozzánk írt alá. Volt szerencsém játszani sok nagyszerű játékossal, ő is egyike lehetett volna ezeknek, de soha nem történt meg."

Ronaldinho öt évet töltött a Barcelonánál, 94 gólt szerzett 207 mérkőzésén, hozzásegítve klubját két spanyol bajnoki címhez és egy Bajnokok Ligája-trófeához.

Scholes-Ronaldinho-Milan-MU-min.jpgFotó: Europress/AFP

via goal.com

Hozzászólások