Premier League - A heti 350 ezer fontot kereső Özil nem fért be az Arsenal 25 fős Európa-liga-keretébe
A heti 350 ezer fontot kereső Özil nem fért be az Arsenal 25 fős Európa-liga-keretébe
Fotó: Europress/AFP

A heti 350 ezer fontot kereső Özil nem fért be az Arsenal 25 fős Európa-liga-keretébe

Takács MártonTakács Márton
2020/10/08 14:51
Folytatódik az Arsenal legjobban fizetett játékosának száműzetése a londoni klubnál: Mesut Özil nem fért be a csapat 25 fős keretébe, amelyet az Európa-ligára neveztek.

A klub legjobban kereső játékosa - aki heti 350 000 fontot (454 000 dollárt) tesz zsebre - egyike annak a két idősebb játékosnak, akiket Mikel Arteta nem rakott be az Európa-liga csoportkörébe nevezett 25 fős keretbe. Rajta kívül a görög védővel, Sokratisszal sem számol a spanyol menedzser.

Tekintettel arra, hogy a világbajnok német középpályás a koronavírus-járvány miatt kikényszerített szünetet követő júniusi újraindulás óta egyetlen percet sem játszott, talán nem meglepő, ha kirakták ebből a keretből. 

"Labda nélkül ő az egyik legrosszabb játékos a világon" - végleg lejárt a világbajnok sztár ideje az Arsenalnál? | Eurosport

Bár Mikel Arteta szezon közbeni kinevezése után sokáig ismét alapembernek számított, Mesut Özil egy percet sem játszott az angol bajnokság újraindulása óta, így ismét kérdésessé vált jövője az Arsenalnál. Most három szakértő mondta el véleményét arról, miért került partvonalon kívülre a német sztár és mi lehet a sorosa a nyáron.

Az a tény azonban, hogy ő a klub legjobban kereső futballistája, továbbra is figyelemfelkeltővé teszi a kihagyását, főleg, hogy Arteta várhatóan az Európa-liga csoportkörét használja fel arra, hogy lehetőséget adjon olyan játékosoknak, akik nem sokat szerepelnek a Premier League-ben.

A döntés csak egy nappal azután következett, hogy Özil nyilvánosan kijelentette, hogy hajlandó kifizetni Jerry Quynak, annak a férfinak a bérét, aki az elmúlt 27 évben Gunnersaurus - az Arsenal kabalájának - szerepét töltötte be.

Özil az Arsenalban legutóbb márciusban (!) a West Ham elleni győzelem során lépett pályára. Ebben a szezonban még egy darab meccskeretben nem kapott helyet, még a Ligakupában sem, ahol Arteta szereti megkavarni a csapat összeállítását. Az Ágyúsok március 7. óta 10,75 millió font bért fizettek a németnek.

"Özil nem egy seggfej" - korábbi csapattársa megvédte a mellőzött irányítót | Eurosport

Úgy tűnik, az Arsenal nem fog tudni könnyen megszabadulni a rengeteget kereső német sztárjától. Az ágyúsok egykori játékosa, Lukas Podolski szerint azonban a történtek nem honfitársa hibája, a klub pedig még mindig rendezhetné a helyzetet az irányítóval. Az már gyakorlatilag a járványt követő újraindulás óta egyértelműen látszik, hogy az Arsenal csapata szabadulna legjobban fizetett sztárjától, Mesut Öziltől.

Amikor Artetától megkérdezték játékmestere mellőzéséről, miután szeptemberben az Arsenal 2-0-ra nyert a Leicester ellen, így válaszolt: "A csapat fejlődik, láthatják, hogy milyen szintet érnek el a játékosok. Jelenleg itt tartunk. Szeretnénk többet fejlődni, jobban játszani és jobban teljesíteni. Láthatják, hogy még azoknak a játékosoknak, akiket cserélünk, használunk, még nekik is nagyon nehéz minden héten bekerülniük a csapatnak, ahogy másoknak is, nemcsak Mesutnak. Minden héten megpróbáljuk kiválasztani a megfelelő játékosokat. Nehéz másoknak is, akik nem vesznek részt a Premier League-ben és nem játszottak ezúttal sem. Jelenleg 26, 27 játékosból áll a keretünk, és nem tudunk játékidőt adni mindegyiküknek. Megértem és tiszteletben tartom a kérdéseit, de meg kell próbálnom a lehető legtisztességesebben végezni a munkámat. Megpróbálom kiválasztani azokat a játékosokat, akik véleményem szerint jobb állapotban vannak."

via goal.com

Hozzászólások