Premier League - A Liverpool aranylabdás ex-csatárát lenyűgözte a Pool klasszis középpályásának játéka
A Liverpool aranylabdás ex-csatárát lenyűgözte a Pool klasszis középpályásának játéka
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool aranylabdás ex-csatárát lenyűgözte a Pool klasszis középpályásának játéka

Takács MártonTakács Márton
2021/01/01 10:34
Thiago Alcantarát "annyira izgalmas nézni", mondta a Liverpool korábbi aranylabdás csatára, Michael Owen, aki dicsérően nyilatkozott a Pool spanyol középpályásáról. 

A Premier League címvédője 20 millió fontért (27 millió dollár) igazolta le nyáron Thiagót a Bayern Münchentől. Sokat vártak napjaink egyik legkiválóbb, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályásától, amikor megérkezett Merseyside-ra, de a pozitív Covid-19-teszt, majd egy komoly térdsérülés korlátozta játékidejét a szezon első felében.

A 29 éves futballista térdprobléma miatt nem állhatott Jürgen Klopp rendelkezésére az október 17-i 2-2-es döntetlennel végződő városi rangadó után, ezt követően kihagyta a Liverpool következő 17 mérkőzését az összes versenysorozatot figyelembe véve.

Akárhová szerződne a Bayern kétszeres BL-győztes klasszisa, biztosan feljavítaná csapata középpályás játékát | Eurosport

Bárhol is fog játszani Thiago Alcantara a következő szezontól, egészen biztosan átalakítja aktuális csapata középpályás játékát. A spanyol válogatott klasszis idén is remekelt a Bayern Münchenben, a Bajnokok Ligája-döntő legjobb teljesítményt nyújtó játékosa volt. A Liverpoolt is még jobbá teheti, ha Jürgen Klopp együttesét választja következő állomáshelyéül.

Klopp azonban végre visszahívhatta Thiagót keretébe a december 30-i hétközi útra a St James' Parkba, a középpályás pedig lenyűgöző hatást gyakorolt a padról beszállva a Liverpool Newcastle elleni 0-0-s döntetlenje során. Michael Owen örömmel látta, hogy a spanyol visszatért a pályára, és kiemelte azokat a tulajdonságokat, amelyek megkülönböztetik őt társaitól.

"Olyan izgalmas nézni, ahogy játszik. Nagy mértékben különbözik a legtöbb játékostól. Nem kell egy szót sem szólnia, amikor a pályán van. A passzai mindent elmondanak, amit tudni kell. Amikor hozzád érkezik a labda, azt mondja az embernek, hogy vagy adja vissza a feladónak, vagy szaladjon vele az üres területre... valójában a labda pörgésének sebességével játszik, egyszerűen hihetetlen." - nyilatkozta Owen.

Thiago valószínűleg versenyben lesz egy helyért a Liverpool kezdőcsapatában, amikor a Vörösök hétfőn a Southampton vendégei lesznek. A Liverpool a Newcastle otthonában játszott döntetlen után három pontra növelte előnyét a Premier League tabellájának tetején, de a Manchester United pontszámban beérheti a címvédőt, ha újév napján megnyeri a meccsét az Aston Villa ellen.

Thiago Alcantara megújíthatja a Liverpool közeppályáját | Eurosport

A Liverpool pénteken megtette valószínűleg idei legnagyobb igazolását. De valóban megújítja-e az angol bajnok középpályáját a Bayern München 29 éves játékosa? Hét év után új vizekre evez Thiago Alcantara, a Bayern München barcelonai nevelésű középpályása, de ezt valószínűleg ő sem bánja.

Noha Klopp csapata a legutóbbi öt mérkőzéséből három alkalommal is döntetlent játszott, a német menedzsert nem aggasztja, hogy a szezon ezen korai szakaszában hogyan alakul az állás. 

"Az utolsó dolog, amin gondolkodom, az a pillanatnyi pozíciónk a táblázaton. Szép, de nem jelent semmit. Döntetlent játszottunk a Newcastle ellen, de még mindig a tabella élén állunk, így ez csak azt mutatja, mennyire nehéz ez a szezon mindenki számára." - mondta Klopp.

via goal.com


Hozzászólások