Premier League - Van Gaal négy év után vallotta be, hogy mely nagyágyúkat szerződtette volna a Manchester Unitedhez
Van Gaal négy év után vallotta be, hogy mely nagyágyúkat szerződtette volna a Manchester Unitedhez
Fotó: Europress/AFP

Van Gaal négy év után vallotta be, hogy mely nagyágyúkat szerződtette volna a Manchester Unitedhez

Takács MártonTakács Márton
2020/08/25 15:07
Louis van Gaal kijelentette, hogy többek között Neymar, Robert Lewandowski és Sadio Mane aláírására hajtott rá a Manchester United-nél töltött ideje alatt.

A holland edző David Moyes-t váltotta a Manchester United kispadján 2014-ben, de csak két éven át irányította az MU-t. Annak ellenére, hogy 2016-ban megnyerte a FA-kupát, a klub elbocsátotta Van Gaalt, akinek José Mourinho lett az utódja.

Azóta a napi munkától visszavonulva, a Barcelona és a Bayern München korábbi vezetőedzőjéről kiderült, hogy az angol klubnál töltött ideje alatt megpróbált néhány hatalmas sztárt eljuttatni Manchesterbe, bár a legtöbbnél kudarcot vallott.

Az MU korábbi klasszisa elmondta, hogyan kényszerítette távozásra az edzője | Eurosport

Robin van Persie 2015-ben viharos körülmények között távozott a Manchester Unitedtől, miután kiderült: nem szerepel Louis van Gaal tervei között. A holland támadó most megosztott néhány részletet azzal kapcsolatban, milyen beszélgetések zajlottak le közte és az MU akkori menedzsere között, és hogyan kényszerítették rá a távozásra.

"Robert Lewandowskit meg akartam szerezni, de amikor ez nehéznek bizonyult, inkább Gonzalo Higuaínt próbáltam leigazolni. Mielőtt megérkeztem, Neymarról is beszéltem az igazgatósággal. Ha a United-ben vagy, nagyban kell gondolkodnod. A klub számára is érdekes volt a mezek eladása szempontjából, én pedig szerettem volna gyors szélsőket a csapatba. Ezért megpróbáltam megszerezni Sadio Manét és Riyad Mahrez-t is. Thomas Müller szintén szerepelt a kívánságlistámon, és a középpályán N'Golo Kantét is az MU-nál akartam tudni. Megpróbáltam megszerezni James Milner aláírását is, aki kicsit már idősebb volt, de multifunkcionális játékos és kiváló vezetői képességekkel rendelkezik. A védelembe Sergio Ramost és Mats Hummelst szántam, mert a mi hátsó vonalunk nem volt olyan erős." - nyilatkozta Van Gaal.

Van Gaal felfedte, hogy Daniel Levy és a Tottenham elmulasztott egy esélyt arra, hogy szerződtesse őt a Man Utd hivatali ideje előtt, és azt is kijelentette, hogy korábban tárgyalt a Liverpoollal is egy sportigazgatói szerepről.

Giggs elmagyarázta, miért tanult többet Van Gaaltól, mint Sir Alextől | Eurosport

Ryan Giggs elárulta, hogy Louis van Gaal kulcsszerepet töltött be edzői karrierjében, miután a walesi legenda alapvető dolgokat tanult a holland szakembertől, miközben asszisztensként segítette a menedzser munkáját a Manchester United kispadján. Giggs a teljes játékoskarrierjét az Old Traffordon töltötte, és végig Sir Alex Ferguson irányítása alatt, 13 Premier League-elsőséget szerezve ez idő alatt.

A hollandot soha nem fontolgatták a Pool menedzseri posztjára kinevezni, bár találkozott a Liverpool korábbi ügyvezetőjével, Ian Ayre-val, hogy megvitassák a lehetséges szerepét, mielőtt visszatért a holland válogatott szövetségi kapitányi pozíciójába 2012-ben, amelynél második alkalommal vállalt szerepet. 

"Igen, az ügyvezető igazgatójuk [Ayre] Portugáliába érkezett, ahol van egy házam, és hosszas beszélgetéseket tartottunk - még vacsorára is ott maradt. Miután távozott, soha többé nem hallottam semmit a témában. Nem tudom elképzelni, hogy eljött volna Portugáliába úgy, hogy nem komolyan gondolkodtak volna bennem, de később meghallottam, hogy nyilvánvalóan túl arrogáns voltam neki, vagy valami ilyesmi. Nem tudom." - zárta mondandóját Van Gaal.

via goal.com

Hozzászólások