Premier League - Mourinho: "Tisztában vagyok Eriksen problémáival, nem vagyok idióta"
Mourinho: "Tisztában vagyok Eriksen problémáival, nem vagyok idióta"
Fotó: Europress/AFP

Mourinho: "Tisztában vagyok Eriksen problémáival, nem vagyok idióta"

Takács MártonTakács Márton
2020/01/14 11:02
Jose Mourinho azt mondja, hogy megérti Christian Eriksen miért kapott annyi kritikát a Liverpool ellen nyújtott játéka miatt, és szerinte "idióta" lenne, ha nem látná a problémát.

Eriksent lehurrogta saját csapatának szurkolótábora, amikor a Tottenham hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a listavezető Liverpooltól a Premier League 22. fordulójában, múlt szombaton. 

Mourinho egyetért a szurkolók a dán középpályás teljesítményével kapcsolatos értékelésével, de azt mondja, hogy bizonyos fokig együttérző a játékosával és körülményekkel kapcsolatban.

"Az egy dolog, hogy nem a legjobb teljesítményét nyújtja, ez Christian Eriksen mellett sok játékosról elmondható szerte a világon. Különböző okokból lehet jobb szezonja az embernek, mint a többieknek, és jobb meccsei is, mint másoknak. Ha azt kérdezik tőlem, hogy szerintem ez-e a legjobb Christian Eriksen - őszintének kell lennem, és nemet kell mondanom."

A Manchester United ingyen szerezheti meg a Spurs egyik legjobbját a nyáron | Hosszabbítás

A Manchester United optimista atekintetben, hogy a nyáron megszerezze a Tottenham Hotspur középpályását, Christian Eriksent, amikor a dán labdarúgó szerződése lejár a nyáron. A Spurs klasszis középpályása világossá tette, hogy nem akar új szerződést aláírni londoni klubjával, és a menedzser, José Mourinho nemrégiben beismerte, hogy Eriksen már tájékoztatta őt a következő lépéséről.

"Ha azt kérdezik tőlem, hogy tudom-e az okokat - nem vagyok idióta, évek óta benne vagyok a fociban. Világosan tudom, hogy ebben a helyzetben a játékos nem olyan játékos, aki - még ha akarnák sem hibáztatom vagy kritizálom a játékost - akinél normális, hogy nem a legmagasabb szinten teljesít. Azt is elmondhatom, hogy ő segít nekünk azokon a mérkőzéseken, amelyeken játszik. Jó produkciókkal és közreműködésekkel jelentkezett. Emlékszem például az Olympiakosz elleni mérkőzésre. Bejött és sokat adott nekünk, ahogy tette azt a Norwich ellen is. A szurkolóink szerint a Liverpool ellen nem volt nagyszerű a teljesítménye - ezzel egyet kell értenem."

Az Inter közben készen áll szerződtetni Eriksent, a milánói klub már konkrét szerződés tervezetet juttatott el a dán középpályás ügynökéhez. 

Mourinho szerint a sok gólt beszedő Tottenhamnek nem kell védőt igazolnia januárban | Hosszabbítás

Jose Mourinho kijelentette, hogy az általa irányított Tottenham Hotspurnek nem kell hátvédet szerződtetnie a téli átigazolási időszakban - annak ellenére sem, hogy Danny Rose például alig kapott még lehetőséget a portugál menedzsertől. Rose nem feltétlen akarja elhagyni a Spurst, de amióta Mourinho vette át a marsallbotot Mauricio Pochettinótól, egyszer sem (!)

Úgy tűnt, hogy Mourinho kizárja Eriksen küszöbön álló elgazolását, mondván, hogy a 27 éves középpályásra szükség lesz a csapat sérüléseinek száma miatt a kedden megrendezendő meccsen, az FA-kupa harmadik fordulójában, amikor a Middlesbrough ellen játszik a Spurs.

"Játszani fog kedden" - mondta Eriksenről Mourinho. "Ezután szombaton is lesz meccsünk, talán azon is pályára fog lépni. Ennél többet nem tudok mondani. Ismét elértük a határainkat. Fontos játékosaink sérültek meg, és mindenki készen kell állnia arra, hogy segítsen a csapatnak. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy másképp gondolkozzunk."

Közben Gedson Fernandes átesett az orvosi vizsgálaton a Spursnél, egyelőre 18 hónapra kölcsönbe érkezik Londonba a Benficától. A Tottenhamnek mindenképpen szüksége volt egy új középpályásra, mert Moussa Sissoko három hónapra kiesett térdsérülése miatt. A 21 éves portugál középpályás iránt a Chelsea és a West Ham is érdeklődött, ő - valószínűleg Mourinho miatt is - a Spurst választotta. 

via Sky Sports

Hozzászólások