Premier League - Most akkor a Liverpool vagy Stevie G a gonosz testvér?
Most akkor a Liverpool vagy Stevie G a gonosz testvér?
Fotó: Europress/Getty

Most akkor a Liverpool vagy Stevie G a gonosz testvér?


2015/01/04 18:56

Steven Gerrard a klub honlapján elmondta, azért döntött úgy, hogy a szezon végén elhagyja a Liverpool csapatát, mert még úgy érzi, képes arra, hogy minden héten 90 percet a pályán töltsön.

"Akkor érlelődött meg bennem a döntés a váltásról, amikor a menedzser leült velem beszélgetni, és azt mondta, itt az ideje, hogy menedzseljük a pályán töltött perceim számát - kezdte a magyarázatot a Liverpool 34 éves kapitánya. - Nagyon nehéz és kemény beszélgetés volt ez, de úgy gondolom, elég okos vagyok ahhoz, hogy tudjam, ez a helyes dolog. El is fogadtam Rodgers álláspontját, én azonban úgy érzem, nem jött még el annak az ideje, hogy a kispadon ücsörögjek. Egyelőre nem tudom, hol folytatom az MLS-en belül, több csapattal is tárgyalok, amint döntésre jutok, közölni fogom. Nem gondoltam, hogy a döntésem ilyen heves reakciókat fog kiváltani, egyelőre a tévében nem is tudom megnézni, mit gondolnak az emberek."

A korábbi csapattárs, Jamie Carragher a Daily Mailen vezetett blogjában elmondta, Gerrard nem az a típus, aki képes a padon ücsörögni, így megérti és támogatja a középpályás döntését. Brendan Rodgers menedzser azt nyilatkozta, ő azt szerette volna, ha Stevie G marad a Poolnál, és szép lassan elkezdi kivenni a részét a csapat edzéseiből is, ám a korábbi válogatott játékos erre még - elmondása szerint - nem áll készen.

Gerrard csapattársai arra készülnek, hogy segítenek neki megnyerni az FA-kupát, mert - amint azt Jordan Henderson elmondta - ez méltó búcsúajándék lenne a számára. "Captain Fantastic", ahogy a liverpooli szurkolók becézik, pont a kupadöntő napján tölti be 35. életévét. Szó se róla, valóban szép ajándék lenne.

A 114-szeres válogatott játékos egyébként a most zajló bajnokságban 20 meccsből 17 alkalommal kapott kezdőként lehetőséget (nála többször csak Jordan Henderson és Raheem Sterling kezdett). Mi megértjük, hogy egy Gerrard-kaliberű játékosnak, aki egész életében minden meccsen kezdő volt, amikor egészséges volt, nyilván nehéz elviselnie, ha már nem számítanak rá klucsszereplőként - vagy legalábbis nem úgy, mint korábban. Ugyanakkor számos ellenpéldát is találunk, amikor a klubikonok elfogadták új sorsukat: Francesco Totti és Ryan Giggs is megbékélt azzal, hogy olykor még a keretbe sem férnek/fértek be csapatuknál.

Szerintetek ki a "gonosz testvér"? A játszani akaró Gerrard, az ezt a lehetőséget biztosítani nem tudó Rodgers, vagy a Liverpool, aki hagyta így elharapózni a dolgokat ikonja és menedzsere között?

Hozzászólások