Premier League - Messi Manchester Cityhez való igazolása bonyolult, de lehetséges korábbi barcás csapattársa szerint
Messi Manchester Cityhez való igazolása bonyolult, de lehetséges korábbi barcás csapattársa szerint
Fotó: Europress/AFP

Messi Manchester Cityhez való igazolása bonyolult, de lehetséges korábbi barcás csapattársa szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/08/22 10:04
Ha esetleg Lionel Messi távozna a Barcelonából, lehetséges, hogy éppen a Manchester Cityhez szerződik, mondja Yaya Toure, de a Barcelona és a City egykori középpályása úgy véli, bármilyen üzlet nyélbe ütése a hatszoros aranylabdással kapcsolatban bonyolult lesz ezen a nyáron. 

lehetséges távozását állítólag maga Messi kezdeményezte a Barcelonánál. A hatszoros aranylabdás csapatkapitány bizonytalankodásáról - sajtóértesülés szerint - azon a találkozón beszélt, amelyet csütörtök este tartott Ronald Koemannal, a Barca szerdán kinevezett holland vezetőedzőjével.

Mi lesz veled, Messi, mi lesz veled, Barcelona? | Eurosport

A Bayern elleni megalázó BL-búcsú után egyből felreppentek, talán minden korábbinál erősebben a pletykák, miszerint Lionel Messi szeretné elhagyni a Barcelonát. Arról, hogy milyen jövője lehet az argentin zseninek máshol, és hogyan lehetne újjáépíteni vele vagy nélküle a történelmi mélypontra jutó Barcelonát, Ellenbruch Zsolttal, a Tükörszélső blog szerzőjével beszélgettünk a Klubrádió Hosszabbítás című műsorában.

A jelenleg érvényes szerződésének utolsó 12 hónapjába lépett be, és még nem hosszabbított szerződést mindeddigi egyetlen profi klubjával. Előfordulhat, hogy minden idők egyik legnagyobbja megszakítja a kapcsolatát az egyetlen olyan csapattal, amelyet eddig a felnőtt karrierje során képviselt.

Kevés fél engedheti meg magának, hogy meg tudja szerezni őt, ha a Barcát arra kényszerítik, hogy meghallgassa az ajánlatokat az egyesület legnagyobb értékéért, de a Premier League egyik nehézsúlyú gárdája, a Manchester City ebbe a kategóriába tartozik.

Yaya Toure úgy véli, hogy az Etihad Stadionban dolgozó vezetők le tudnának csapni Messire, főleg, hogy Pep Guardiola is ott van, de az egykori elefántcsontparti középpályás elismeri, hogy minden megbeszélés nehéz lesz.

Wijnaldum, Larsson és mások jöhetnek Koeman Barcelonájába | Eurosport

Könnyen lehetséges, hogy a Lyon szélsője, Memphis Depay lesz az újraalakuló Barcelona első igazolása. Persze nem ő az egyetlen felmerülő holland név, de már megjelentek az első negatív hangok is a még csak két napja kinevezett vezetőedzőről.

"Bonyolult lesz. Azt biztosan tudom, hogy Messi imádja Barcelonát. Szereti a várost, szereti a klubot, az ottani filozófiát. De ha el kellene hagynia a klubot, talán eljöhet a Cityhez. Miért? Mivel a Citynek van rá pénze, hogy megvegye őt, és csak néhány klub rendelkezik a Premier League-ben ilyen lehetőségekkel, hogy őszinte legyek. Ha eljön a Cityhez, akkor jó lesz a csapat számára, mert a mezőny többi része elég intenzív és kemény is. Ahogy Messi játszik, azt kevés menedzser szeretné, mert nem akar sokat védekezni. Angliában - attól függően, hogy ki fogja bírálni őt érte - azt akarják, hogy dolgozzon az ember, támadásban és védekezésben egyaránt, és ez nem könnyű. De ha Angliába érkezik, megnézném, hogy a Cityben szerepel, mert Guardiola jobban ismeri őt és beteheti ebbe a csapatba úgy, hogy játszhassa a saját játékát. Kicsit kételkedem abban, hogy elmegy Barcelonából. Ha Messi távozna, hatalmas rést ütne a csapaton." - nyilatkozta Yaya Toure.

via goal.com

Hozzászólások