Premier League - Messi a PL-klubok közül csak a ManCity-nél köthet ki, de az MU legendája reméli, hogy nem fog
Messi a PL-klubok közül csak a ManCity-nél köthet ki, de az MU legendája reméli, hogy nem fog
Fotó: Europress/AFP

Messi a PL-klubok közül csak a ManCity-nél köthet ki, de az MU legendája reméli, hogy nem fog

Takács MártonTakács Márton
2020/08/30 10:43
A Manchester United egykori védője, Gary Neville úgy véli, hogy a Premier League-klubok közül a Manchester City az egyetlen, amelynél landolhat Lionel Messi, de nem örülne annyira az üzletnek.

Gary Neville szerint a ManUnited nem tudna beszállni a hatszoros aranylabdásért folytatott versenybe, ha viszont a Cityt választja, akkor reméli, hogy nem fog beválni Pep Guardiola csapatában. Messi továbbra is az Angliába való igazolást preferálja.

Az argentin zseni a hét elején tájékoztatta távozási szándékáról a Barca igazgatóságával, amikor személyes csalódottsága odáig vezetett, hogy már nem csak alaposan elgondolkodott a lehetőségein, hanem lépett is. 

Messi ledobta a bombát a Barcától való távozási szándékának bejelentésével - mi jöhet most? | Eurosport

A hatások már érezhetőek a labdarúgásban, pedig Lionel Messi még nem is igazolt el eddigi egyetlen profi klubjától, a Barcelonától. Néhány tehetősebb topklubnál azon gondolkodhatnak most, mit tehetnének azért, hogy megpróbálják megvenni az argentin zsenit. A sokkolt Barca-vezetőknek pedig azt kell kitalálniuk, hogyan reagáljanak a fejleményekre.

Neville úgy gondolja, kompromisszum születik majd, amely ott tartja a dél-amerikait a katalán egyesületnél, minden idők egyik legjobbja pusztán erőfitogtatásként cselekszik, és figyelmeztető jeleket küldött a Barcelona vezetőinek. Ha mégis sor kerülne a klubváltásra, akkor az ex-United hátvéd elismeri, hogy az Etihad Stadion lenne Messi legvalószínűbb leszállóhelye.

Neville nagyon szeretné látni, hogy Messi a Premier League-ben küzd, segítene növelni a liga nézettségét, de a Vörös Ördögökhöz fűződő szoros kapcsolata azt jelenti, hogy nem vágyik igazán a 33 éves klasszisra.

Messi máshol is körülnézhetne, mielőtt Pep Guardiolát és vele a Manchester City-t választaná | Eurosport

A Manchester City-hez való szerződés Lionel Messi számára látszólag ésszerű lenne. Pep Guardiola volt az, aki átalakította őt egy fiatal tehetségből az egyik, ha nem a legjobb játékossá, akit a sportág valaha látott, és ennek a partnerségnek az újraegyesítése ínycsiklandó lehet.

"Azt hiszem, ez politika és hatalmi harc. Messi az erejét demonstrálja." - nyilatkozta Gary Neville a nyár legnagyobb lehetséges átigazolásáról. "Valószínűleg ennél valamivel több, de úgy gondolom, hogy végül ez lesz a vége. Hihetetlennek tűnik számomra az a gondolat, hogy a Barcelona elveszíti ezt a játékost, és nem ott fejezi be a karrierjét. Valóban el akar menni onnan? Talán. De amikor rákényszerül arra, hogy találkoznia kell az elnökkel, a testülettel és mindenki mással, aki az útjában áll, azt hiszem, végül a maradás mellett fog dönteni. De ha a Premier League-be jönne, akkor úgy gondolom, hogy együtt kellene működnie Peppel. Szeretném látni? Azt hiszem, igent kellene mondanom, mert az a gondolat, hogy Messi közelről nézhető, csábító. Nem szeretnék útjába állni annak, hogy ebben az országban minden egyes fiatal szurkolónak lehetősége legyen közelről látni őt, amikor a drukkerek visszatérhetnek a stadionokba. Csak remélni tudom, hogy nem köt ki a Citynél."

500 millió fontba kerülne a ManCitynek Messi szerződtetése | Eurosport

A világsajtót napok óta lázban tartja Lionel Messi jövője. Hogy mennyire valósak a távozással kapcsolatos szándékai, azt rajta kívül talán senki sem tudja, az viszont egészen biztos, hogy az argentin klublegenda megelégelte a barcelonai klubvezetés inkompetens munkáját, és így vagy úgy, de változást szeretne elérni.


via goal.com

Hozzászólások