Premier League - Menesztette Lampardot a Chelsea 
Menesztette Lampardot a Chelsea
Fotó: Europress/AFP

Menesztette Lampardot a Chelsea 

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/25 13:17
Menesztette a vezetőedzői posztról hétfőn Frank Lampardot az angol labdarúgó-bajnokságban kilencedik helyen álló Chelsea.

A londoni klub közleményében Roman Abramovics tulajdonos azt mondta, nem volt könnyű meghoznia a döntést, mert nagyon tiszteli Lampardot és a személyes viszonyuk kiváló.

"Mindazonáltal a jelenlegi körülmények között úgy véljük, az a legjobb döntés, ha edzőt váltunk" - idézte a közlemény az orosz tulajdonost.

Egybehangzó brit médiaértesülések szerint Lampardot Thomas Tuchel követheti a londoni együttes kispadján. A 47 éves német szakembert december végén menesztették a francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germaintől. Tuchelt Párizsban másodedzőként Löw Zsolt segítette, és a magyar szakember úgy nyilatkozott, nagy valószínűséggel a folytatásban is marad a német tréner mellett.

Thomas Tuchel.jpgFotó: Europress/AFP

A Chelsea a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, így jelentősen visszacsúszott a tabellán. A Kékek 19 meccsen 29 pontot szereztek, és 11-gyel maradnak el a listavezető Manchester Unitedtől, szerdán pedig a Wolverhamptont fogadják a hétközi, 20. fordulóban.

A 42 éves Lampard, a Chelsea korábbi kiváló középpályása, 2019 júliusa óta irányította vezetőedzőként az együttest, mellyel játékosként Bajnokok Ligáját és három angol bajnoki címet nyert, valamint a klub történetének legeredményesebb futballistája lett.

MTI

Hozzászólások