Premier League - Mané szerint Firmino több elismerést érdemel, mint ő vagy Salah a Liverpool támadói közül
Mané szerint Firmino több elismerést érdemel, mint ő vagy Salah a Liverpool támadói közül
Fotó: Europress/AFP

Mané szerint Firmino több elismerést érdemel, mint ő vagy Salah a Liverpool támadói közül

Takács MártonTakács Márton
2021/02/25 10:30
A Liverpool támadó hármasának szenegáli tagja, Sadio Mané csatártársa, a brazil Roberto Firmino védelmébe kelt nyilatkozatában. 

Jürgen Klopp csapatának formája 2021-ben alaposan visszaesett - zsinórban négy mérkőzést is elveszítettek az Anfieldenű -, a brazil válogatott Firmino pedig a gólképtelensége miatt több kritikát is kapott, karácsony óta csak egyszer volt eredményes. Mondjuk, az elmúlt öt évben sem a gólszerzés volt a 29 éves középcsatár profiljának legfőbb tulajdonsága, ő inkább a Pool letámadásában játszik főszerepet, és az előkészítésben is remekel. 

A Liverpool klasszisa szerint a labdarúgók példaképek, ezért segíteniük kell az embereken | Eurosport

Sadio Mané, ha csak teheti, kerüli a sajtónyilvánosságot. Pályán kívüli tevékenységeiről különösen ritkán beszél, pedig számos jótékonysági akciót indított az elmúlt években. A szenegáli támadó a Telegraph-nak adott interjúban beszélt a filantróp tevékenységeiről, a pályafutása érdekében meghozott nehéz döntésekről és a bajnoki küzdelmek folytatásáról is.

Mané, aki ebben a szezonban az eddigi 32 mérkőzésén 11 gólt szerzett - tehát ő is elmarad a saját korábbi termékenységétől, mert tavaly ilyenkor ugyanabban a szakaszban öttel több találata volt -, úgy véli, hogy a presszingben kulcsszerepet játszó Firmino nélkül ő és Mohamed Salah is kevesebb helyzethez jutna. 

Ezt mondta Mané Firmino liverpooli közreműködéséről: "Több elismerést érdemelne, mint én vagy Mo, az biztos. Ez a futball része, az emberek mindig csak a gólszerzőt látják. De Bobby nélkül se én, se Mohamed Salah nem tudnánk annyi gólt szerezni, mint amennyit eddig, őszintén szólva. Mindent megkönnyít számunkra. Brazília szerencsés, hogy van egy Firminója. Mindig azt mondtam Bobbynak: 'Meg kell változtatnod az állampolgárságodat, és el kell jönnöd Szenegálba'. Számomra ez egy álom lenne. Egyszerűen csak szeretem őt. Azt hiszem, ő a kedvenc csapattársam."

Klopp: Közelebb állnánk a Manchester Cityhez egy normális idényben | Eurosport

Bár még sok van hátra az idényből, azt már most kijelenthetjük, hogy az nem egészen úgy alakult, ahogyan azt a Liverpoolnál tervezték. Jürgen Klopp csapatától elérhetetlen távolságba került a címvédés az angol labdarúgó-bajnokságban, és ahhoz is nagy változásra lenne szükség, hogy a Bajnokok Ligájában ismét közel kerüljön a győzelemhez a klub.

Arra, hogy Firmino mire képes, eklatáns példáját adta a Leicester elleni 3-1-es vereség során. Az ő elképesztő gólpassza után szerezte meg Salah a vezetést a címvédőnek. Ha nem a brazil áll ott három védő gyűrűjén belül, szinte biztos, hogy nem kapott volna az egyiptomi ilyen szenzációs megoldással labdát a tekerése előtt, annyira érzik egymást.

Ez a három játékos csapágyasra lett hajtva az elmúlt években, mivel annyira jól működtek együtt, hogy Klopp alig szedte szét őket, mondjuk megfelelő alternatíva sem állt rendelkezésére a megfelelő rotációhoz. A Liverpool alapértelmezett csatártriója viszont végre újra versenyhelyzetbe kerülhet, mivel várhatóan Diogo Jota hamarosan visszatér, a héten már teljes értékű edzésmunkát végezhet. A portugál nagyszerűen kezdett új klubjában, 17 meccsen szerzett kilenc gólt - legutóbbi 11 mérkőzésén nyolcat -, de térdsérülése miatt december közepe óta nem játszhatott. 

via Sky Sports

Hozzászólások