Premier League - "Féltem Pogbát" - a korábbi szövetségi kapitány szerint átveheti a francia sztár helyét a United új igazolása
"Féltem Pogbát" - a korábbi szövetségi kapitány szerint átveheti a francia sztár helyét a United új igazolása
Fotó: Europress/AFP

"Féltem Pogbát" - a korábbi szövetségi kapitány szerint átveheti a francia sztár helyét a United új igazolása

Szabó BenceSzabó Bence
2020/09/02 16:35
Az egykor az angol válogatottat is irányító Steve McLaren szerint az Ajaxtól érkező Van de Beek Pogba vetélytársa lehet majd Manchesterben. A két játékos azonban egymás mellett is megférhet a pályán, a fiatal holland érkezése pedig opciókat és mélységet adhat a United középpályájának. 


Nem úgy alakul az átigazolási szezon a Manchester United csapatánál, ahogy azt sok szurkoló várta (Jaden Sancho megszerzésével például felsült a csapat), az első érkezőt azonban valószínűleg rövidesen bejelentetik a Vörös Ördögök. A hírek szerint az Ajax fiatal középpályása, Donny van de Beek közel áll ahhoz, hogy 40 millió fontért aláírjon a csapathoz. A 24 éves holland középpályás ugyan nem igazi szupersztár, de nem véletlenül hozták szóba a Real Madriddal is, érkezése pedig sok érdekes kérdést felvethet.

Van de Beek, az azóta már európai élcsapatokban játszó Matthijs De Ligt- Frenkie De Jong pároshoz hasonlóan az Ajax 2018-19-es szezonban bemutatott BL-menetelése során került fel a legtöbb topklub radarjára. A fiatal holland több fontos gólt szerzett az elődöntőig vezető úton, majd tavaly is maradt Amszterdamban, az idei évben 23 meccsen 8 gólt és 6 gólpasszt szerezve. 

van-de-beek-statok.pngFotó: Skysports.com

Ebből és többi fenti statisztikából is látszik, hogy van de Beek elsősorban támadó szerepkörben mozog otthonosan, ez pedig érdekes helyzetet teremthet a United középpályáján. Bruno Fernandes januári érkezés óta a portugál játékos tölti be a "tízes" pozíciót az Ole Gunnar Solskjaer edző által kedvelt 4-2-3-1-es felállásban, míg Paul Pogba, a klub történetének rekordigazolása egy sorral hátrébb, "nyolcast" játszik. Ezen változtathat a holland érkezése.

Steve McLaren, az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint van de Beek a francia sztár riválisa lehet a pozícióban:

"Kicsit emlékeztet Fernandesre, de szerintem ők ketten olyan párost alkothatnak, amilyen korábban nem volt a Unitednél. Az egyetlen akit féltek emiatt, az Paul Pogba. Nem lehet van de Beeket labdaszerző középpályásként játszatni, "nyolcasban" vagy "tízesben" kell. Márpedig jelenleg a tízes Fernandes, a nyolcas pedig Pogba."

van-de-beek-ajax.jpgFotó: Europress/AFP

"Talán Pogba inkonzisztenciája miatt Ole egy kiegyensúlyozottabb embert akar oda. Eddig senki nem veszélyeztette Pogba pozícióját, Van de Beek viszont neki is Fernandesnek is riválist adhat. A legmagasabb szinten szükség van küzdelemre a helyekért, Van de Beek pedig ezt biztosíthatja.

A fiatal holland érkezése több lehetőséget adhat Solskjaer számára. A nehezebb meccseken a jobban védekező Nemajna Matic kaphat szerepet, Van de Beek azonban az ő szerepkörében sem elképzelhetetlen, gyengébb ellenfelek ellen így az is előfordulhat, hogy a három támadóbb szellemű játékos együtt legyen a pályán. A holland meglátásai, második hullámos felfutásai és pontos labdái sokat segíthetnének a csapatnak a betömörülő védelmek ellen. 

A United ráadásul a következő szezonban már a BL-ben szerepelhet, a hazai kupákkal együtt pedig bőven elég meccs juthat mindhárom közpályásnak, akkor is, ha nem játszanak egyszerre.

"A Manchester abban reménykedik, hogy a BL-el együtt sok meccsük lesz idén, Ole pedig tudja, hogy erős csapatra lesz szüksége, szóval kell neki a három ember, hogy ketten mindig játszhassanak."

A mélység hiánya ugyanis már a járvány miatt összesűrűsödött naptárban is meglátszódott a United középpályáján, a szezon vége felé Solskjaer már látványosan nem tudott frissíteni a pozícióban. Sokan vették elő a norvég edzőt a rotáció hiánya miatt, a minőség azonban a két kiemelkedő képességű játékos mögött eddig hiányzott, a tavaly rendelkezésre álló Fred, Scott McTominay, Andreas Pereira hármashoz képest pedig van de Beek egyértelműen előrelépést jelent majd.

A riválisok komoly igazolásai után tehát rövidesen végre a United is erősíthet, Van de Beek érkezésével pedig nem csak Pogba kaphat egy riválist, de több korábbi problémára is megoldást találhatnak a manchesteriek. 

 

via SkysportsGoal

Hozzászólások