Premier League - Fizet-e 120 millió eurót a Manchester United Európa egyik legnagyobb tehetségéért?
Fizet-e 120 millió eurót a Manchester United Európa egyik legnagyobb tehetségéért?
Fotó: Europress/AFP

Fizet-e 120 millió eurót a Manchester United Európa egyik legnagyobb tehetségéért?

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/07/31 12:42
A Manchester United azzal, hogy biztosította indulását a Bajnokok Ligájában, megmentette gyengébben kezdődött szezonját, és új igazolásokkal jövőre nagyobb célokat is kitűzhetnek. A United fő kiszemeltje Európa egyik legnagyobb tehetsége, Jadon Sancho. Az angol focista megszerzéséért azonban a manchesterieknek alaposan a zsebükbe kellene nyúlniuk.

A szezon felénél már sokan leírták a Manchester Unitedet, miután meglehetősen gyengén kezdtek a bajnokságban, de februártól kezdve és a Premier League újraindulását követően megtáltosodtak, a zárófordulóban, a Leicester City ellen aratott 2:0-s győzelemmel pedig végül 3. helyen zártak a tabellán, és jövőre játszhatnak a BL-ben. Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta második legjobb bajnoki eredményét érte el az együttes.

„Ez nem az út vége, ez csak a következő lépcsőfok, tudjuk, hogy van még előttünk két csapat”- nyilatkozta Ole Gunnar Solskjaer. A Liverpool és a városi rivális Manchester City jóval a United előtt állnak, a bajnok liverpooliak mögött 33 ponttal elmaradva fejezték be a szezont a Vörös Ördögök. Ahhoz, hogy megközelítsék az előttük álló két csapatot, komoly fejlődésre és sikeres igazolásokra lenne szükség.

4+1 név, akiknek csapatváltása érdekessé teheti a nyári átigazolási piacot | Eurosport

Bár a járvány gazdasági hatásai Európa legnagyobb csapatait sem kerülik el, így a nyári átigazolási szezon a megszokottnál valamivel csendesebb lehet, idén sem maradunk majd klubot váltó sztárok nélkül. Cikkünkben most összeszedtük, kik lehetnek a legfelkapottabb nevek, akiknek átigazolása végigkíséri majd a transzferszezont. 1.

Szükség van új igazolásokra

A járványhelyzet miatt a klubok is kénytelenek visszaszorítani költekezéseiket, ugyanakkor ahhoz, hogy a United tovább tudjon lépni, szükséges, hogy betöltsék a lyukas posztokat, és mélyítsék keretüket. Amikor utoljára ennyire elől zártak a bajnokságban 2018-ban, ezt a lépést nem megfelelően végezték el, és ugyan elköltöttek 170 millió fontot a nyáron, a csapatot mégsem sikerült túl megfontoltan összerakni, ez többek között ahhoz vezetett, hogy Jose Mourinhót a következő szezonban karácsony környékén menesztették.

„Legutóbb, amikor a United a legjobb háromban végzett, azon a nyáron 170 millió fontot költöttek Jose Mourinho irányítása alatt, de egyértelműen nem sikerült olyan okosan befektetni a pénzt, mint tavaly. Szerintem a Unitednek muszáj komolyabb pénzeket kifizetnie, de ezúttal helyesen kell csinálniuk, ha szeretnének felzárkózni a Liverpoolhoz és a Cityhez. Szükség van a keret megerősítésére, a csapatnak fejlődnie kell.”- nyilatkozta a klub korábbi csapatkapitánya, Gary Neville.

Jadon Sancho az első számú kiszemelt, de kifizetnek-e érte 120 millió eurót?

A United első számú kiszemeltje a Borussia Dortmund 20 éves támadója, Jadon Sancho, aki 2017-ben a Manchester Cityből került Dortmundba, és jelenleg Európa egyik legnagyobb ígérete. Az angol focista szerződése 2022-ig érvényes, a dortmundiak hajlandóak lennének megválni tőle, de csak megfelelőnek vélt összeg ellenében: 100 millió euró alatt semmiképp nem szeretnék eladni a szupertehetséget. Német sajtóértesülések szerint a BVB az augusztus 10-i edzőtáborba már végleges keretével utazna, így a manchesteriek kevesebb, mint két hetet kaptak eldönteni, belenyúlnak-e pénztárcájukba, és fizetnek-e Sanchoért 120 millió eurót. Kérdéses, hogy a United mindent egy lapra feltéve, hajlandó lesz-e ilyen komoly összegért megvásárolni a tehetséget, miközben a járvány miatt a klubok idén nyáron megfontoltabban költekeznek. Minden bizonnyal megpróbálnak alkudni az áron, a dortmundiak azonban nem szeretnének engedni, és ugyan felkészültek arra, hogy Sancho nélkül kezdik meg a következő szezont, többször is hangot adtak annak, örülnének, ha a játékos jövőre is rendelkezésükre állna. Annak tehát, hogy áron alul eladják, viszonylag kicsi az esélye.

"Jadon Sancho korszakos tehetség, aki 100 milliót is megér" | Eurosport

Jadon Sancho jelen pillanatban a Bundesliga 2019/20-as idényének legtöbb gólban közreműködő játékosa, olyan klasszisokat megelőzve, mint Robert Lewandowski és Timo Werner. Nem véletlen, hogy sorban állnak érte a világ legnagyobb klubjai, akik talán még a mostani gazdasági helyzetben is hajlandóak megkockáztatni a 100 millió fontra taksált támadó szerződtetését.

Miután a Unitednak több poszton is szüksége lenne erősítésre, könnyen előfordulhat, hogy lemondanak Sanchoról, és idén nyáron inkább több, kevésbé drága játékos megszerzése lehet a reális cél. Erre utal, hogy a klub ügyvezető alelnöke, Ed Woodward többször is figyelmeztette a szurkolókat, az idei átigazolási szezon más lesz, mint korábban. Ha a United előre akar lépni a bajnokságban, és a BL-ben is szeretne jól szerepelni, mélyíteni kell a keretet, Solskjaer jelenleg nem forgathatja kedvére csapatát, emiatt többször is fáradtnak tűntek a játékosok, ami kiegyensúlyozatlansághoz vezetett. Sancho mellett egy középpályás, egy belső védő és egy csatár megszerzésén dolgoznak, noha szinte biztos, hogy ez mind nem valósítható meg, valakiről le kell mondaniuk. 

részben via és via 

Hozzászólások