Premier League - "Szánalmas volt a Manchester United" - a klublegenda megint kiosztotta csapatát
"Szánalmas volt a Manchester United" - a klublegenda megint kiosztotta csapatát
Fotó: Europress/AFP

"Szánalmas volt a Manchester United" - a klublegenda megint kiosztotta csapatát

Németh DánielNémeth Dániel
2020/10/05 21:10
Ez a hétvége nem a Manchester Unitedé volt: a Tottenham hat gólt vágott az előző idény bajnoki bronzérmesének kapujába. Gary Neville a Sky Sports szokásos elemzőműsorában alaposan kiosztotta a csapatot, szerinte szánalmasnak és gerinc nélkülinek néztek ki a pályán, de a keretet nem megfelelően menedzselő klubvezetésnek is odaszúrt az egykori jobbhátvéd.

Ole Gunnar Solskjaer csapata már a második percben megszerezte a vezetést a hétvégi rangadón, azonban nem tartott sokáig az öröm, öt perccel később már a vendégeknél volt az előny. Innen már nem volt megállás, Song Heung-Min még az első félidőben megszerezte második gólját, Harry Kane is duplával zárta a találkozót, összességében pedig 6-1-re nyert a Spurs. A mérkőzést szakértői minőségben nyomon követő Neville nem finomkodott a jelzőkkel, alaposan kiosztotta a méretes zakó után korábbi csapatát.

"Erre semmi mentsége nem lehet a pályán lévő játékosoknak, szánalmasak voltak. Rettenetes volt a testbeszédük, lelketlen volt a teljesítmény, nem volt gerince a csapatnak" - jelentette ki.

Mourinho: tíz gólt lőttünk volna, ha más lenne az edző | Eurosport

José Mourinho, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint ha támadóbb felfogású tréner irányítaná a gárdát, akkor akár tíz gólt is szerezhettek volna vasárnap, a Manchester United vendégeként 6-1-re megnyert bajnoki összecsapáson. A portugál szakember ezzel a nyilatkozattal tulajdonképpen azokra a kritikákra reagált, amelyeket még az előző idényben kapott, amikor novemberben átvette a Spurs vezetését Mauricio Pochettinótól.

"Ez történik, amikor olyan kerettel rendelkezel, amelyben nincs stabilitás, nem tudja, hogyan kell mérkőzéseket nyerni, és közben pályán kívüli problémák is vannak, mint például Harry Maguire és Mason Greenwod esetében. A játékostoborzást teljes sötétség veszi körül, nyáron sem szereztek játékosokat, miközben a Liverpool, a Manchester City, a Chelsea és a Tottenham is erősített. Abban a pillanatban, ahogyan megszerezte a kétgólos előnyt a Spurs, olyan volt, mintha eluralkodtak volna a negatív gondolatok, kiszívva belőlük a magabiztosság minden cseppjét."

Neville úgy látja, hogy az átigazolási időszakban nagy szükség lett volna erősítésekre, ezzel ugyanis a keret mentálisan is erősödött volna. "A jó játékosok, a nagyon jó játékosok nem bánják, ha még több jó játékos kerül az öltözőbe. A Liverpool futballistái vagy három méter magasra nőttek, amikor Thiago megérkezett, mert tudták, hogy egy nagyszerű futballistával erősebbek lettek. Az MU-játékosok is vártak volna némi segítséget. A mai napon nem segítettek önmaguknak, a hírnevükön csorba esett ezzel, de a pályán kívüli dolgok sem segítettek."

Az angol legenda attól tart, hogy a Manchester United nem tudott építeni az előző idényben elért harmadik helyre, és tovább nyílt az olló a Liverpool-Manchester City kettőshöz képest. "Mintha egy folyamatosan ismétlődő ciklus lenne. Ezt láttuk, amikor Louis van Gaal megnyerte a Ligakupát, és a klub kihátrált mögüle, miközben összerakott egy félig-meddig tisztességes keretet és csapatot. José Mourinhóval is ez történt néhány átigazolási ablakkal ezelőtt, amikor új szerződést kapott" - magyarázta Neville.

gary-neville.jpgFotó: Europress/AFP

"Úgy érzem, Ole Gunnar Solskjaer elérte a maximumot azzal, hogy behozta őket a harmadik helyre, az viszont esélytelen, hogy felérjen velük a Liverpool vagy a Manchester City szintjére."

"Pár évvel ezelőtt, amikor José azt mondta, elképesztő eredmény volt a második hely azzal a csapattal, azt hittem, csak valamilyen játékba kezdett. Utólag visszanézve, valószínűleg igaza volt. Tavaly erős volt a hajrá, harmadikként zárt a United, ott voltak a Liverpool és a City mellett, de erősödniük kellett volna, hogy közelebb léphessenek. 150 millió fontot költött a City, míg a Liverpool Thiagóval és Diogo Jotával erősödött. Ezzel már a szezon kezdete előtt elhúztak pszichológiailag, mert az erősítések hiánya negatívan hatott a csapatra."

"Az lenne a klub feladata, hogy egy bajnokesélyes csapatot hozzon létre, mert a Manchester Unitednek ez a szintje."

via goal.com

Hozzászólások