Premier League - Lukaku felszólalt a H&M rasszista reklámja ellen
Lukaku felszólalt a H&M rasszista reklámja ellen
Fotó: Europress/AFP

Lukaku felszólalt a H&M rasszista reklámja ellen

Németh DánielNémeth Dániel
2018/01/09 13:25

A Manchester United támadója, Romelu Lukaku is nemtetszését fejezte ki a H&M új reklámjával kapcsolatban, melyben egy fekete kisfiú egy "legmenőbb majom a dzsungelben" feliratú pulóvert visel.

A hirdetés miatt a cég kénytelen volt elnézést kérni, mivel az interneten sokan "gusztustalannak és szégyenteljesnek" nevezték azt. Emiatt már törölték is holnapjukról a képet.

Romelu Lukaku azonban az Instagram-oldalára - némileg módosítva - újra feltöltötte azt. A belga válogatott támadó a pulóveren található felirat helyére azt írta: "A fekete gyönyörű". A posztban pedig azt üzente: "Egy herceg vagy, aki hamarosan király lesz. Senkinek ne hagyd, hogy különbözőnek nevezzen."

You're prince soon to be a king ?? Don't let anybody tell you different ... #blackexcellence

150.6k Likes, 1,510 Comments - Romelu Lukaku (@rlukaku9) on Instagram: "You're prince soon to be a king ?? Don't let anybody tell you different ... #blackexcellence"

A bejegyzést rengetegen megosztották a követői közül, és számos dicséretet kapott az "erőteljes üzenet" miatt. Sokan a H&M közösségi médiás felületeit is megjelölték a posztban, hogy felhívják rá a cég figyelmét.

A H&M egyébként egy 8 fontos pulóvert hirdetett a képpel, de a botrányt követően eltávolították azt az áruházukból. A cég szóvivője azt mondta: "A képet eltávolítottuk a H&M csatornáiról, és elnézést kérünk mindenkitől, akit ez megbántott."

via independent

Hozzászólások