Premier League - Liverpoolban lesz a derbi és az esetleges bajnokavatás
Liverpoolban lesz a derbi és az esetleges bajnokavatás
Fotó: Europress/AFP

Liverpoolban lesz a derbi és az esetleges bajnokavatás

Horváth DettiHorváth Detti
2020/06/10 14:49
A városi tanács döntése értelmében nem viszik semleges helyszínre az angol labdarúgó-bajnokság liverpooli rangadóját, az Everton és az FC Liverpool összecsapását, amelyen utóbbi akár be is biztosíthatja elsőségét, harminc év után először.

A Premier League küzdelmei a koronavírus-járvány miatt száz nap után, jövő szerdán folytatódnak, ekkor a második helyen álló címvédő Manchester City az Arsenalt fogadja, és ha vereséget szenved, akkor a 25 pontos előnnyel vezető Liverpool három nappal később az Everton elleni városi derbin szerezheti meg fennállása első Premier League-győzelmét.

Korábban a hatóságok azzal a tervvel álltak elő, hogy a Vörösöknek semleges helyszínen kell lejátszaniuk azokat a találkozókat, amelyek a bajnoki cím sorsáról dönthetnek. Amennyiben a Liverpool az Everton ellen még nem lehet bajnok, akkor a következő fordulóban, az Anfield Roadon a Crystal Palace ellen teheti ezt meg, igaz, nézők nélkül.

A rendőrség eredetileg azt szerette volna, hogy a szezonból hátralevő mind a 92 találkozót semleges stadionban játsszák, ezt azonban a klubok elutasították.

MTI

Hozzászólások