Premier League - A Liverpool lecsaphatna a horvátok szabadon igazolható vb-döntős kapusára
A Liverpool lecsaphatna a horvátok szabadon igazolható vb-döntős kapusára
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool lecsaphatna a horvátok szabadon igazolható vb-döntős kapusára

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/10/14 16:22
A korábbi angol válogatott kapus szerint Adrian nem alkalmas arra, hogy Liverpoolban helyettesítse a sérült Alissont. Helyette a horvát Danijel Subasic lehet a megfelelő ember, akinek a tavasszal mutatott ajtót a Monaco.

Mint ismeretes, a csapat első számú kapusa, Alisson Becker október elején vállsérülést szenvedett, és nagyjából hat hétig biztos nem állhat Jürgen Klopp rendelkezésére. A második számú hálóőr, a spanyol Adrian azonban nem kezdte jól a helyettesítést. Az Arsenal elleni ligakupa-búcsú ugyan 0-0-ás döntetlent hozott, de az első bajnoki mérkőzésen az Aston Villától kapott 7 gól finoman szólva sem tett jót az önbizalmának.

A helyzet megoldására a Leeds United és a Tottenham korábbi angol válogatott kapusa, Paul Robinson nyilatkozott a Football Insidernek  Szerinte a Liverpool nem kellene, hogy nekivágjon a Bajnokok Ligája szezonnak egy ilyen bizonytalan kapusteljesítménnyel, de már a most szombati, Merseyside-derbire is kell egy új kapus az Everton ellen.

„Subasic kiváló hálóőr. Klasszis teljesítmény, aki nagyszerűen lehozta a világbajnokságot is a horvát válogatottban. Nagyon meglepődtem, hogy szabadon igazolható. Azt hittem, valaki rögtön rá fog csapni”

– nyilatkozta Robinson.

Való igaz, a 36 éves hálóőr a világbajnokság után visszamondta a válogatott szereplést, idén tavasszal pedig a Monaco is bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a kapus több mint nyolc éve tartó szerződését. A hercegségi csapat 2013-ban vele együtt jutott fel az első osztályba. Itt lett 2017-ben francia bajnok, és jutott el ebben az évben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe is, majdnem megismételve a 2004-es sikert, amikor a döntőig jutottak.

Brad Pitt alakította a mozivásznon, a Liverpool résztulajdonosa lehet | Eurosport

A Liverpool tulajdonosainak egy régi vágya teljesülhetne, amennyiben a 2000-es évek elején a baseballt GM-ként forradalmasító Billy Beane részesedést vásárolna a klubnál. Billy Beane nem csak saját sportágát, a baseballt újította meg, az ő nyomán a kosárlabda és a labdarúgás is megváltozott. A Moneyball-koncepcióról a Brad Pitt főszereplésével elkészült, magyarul Pénzcsináló címmel megjelent filmből tudhattunk meg sokat.

Subasic azonban nem az egyetlen kapus, akit mostanában hírbe hoznak a Premier League bajnokával. A 90min.com szerint szóba került Jack Butland leigazolása is a Stoke City kapujából.

Hozzászólások