Premier League - Klopp miatt választotta a Liverpoolt a világklasszissá váló Van Dijk a Chelsea és a ManCity helyett
Klopp miatt választotta a Liverpoolt a világklasszissá váló Van Dijk a Chelsea és a ManCity helyett
Fotó: Europress/AFP

Klopp miatt választotta a Liverpoolt a világklasszissá váló Van Dijk a Chelsea és a ManCity helyett

Takács MártonTakács Márton
2020/07/05 17:54
Virgil van Dijk elárulta, hogy Jürgen Klopp volt az oka annak, hogy a Liverpoolhoz szerződött a Manchester City vagy a Chelsea helyett.

A középhátvéd 2018 januárjában igazolt Southamptonból a Liverpoolhoz 75 millió fontos (95 millió dolláros) összeg ellenében, amely rekordot jelentett a védők között. Mostani elmondása szerint a Manchester City és a Chelsea is hívta őt, de a holland válogatott bekk a Vörösökhöz akart menni Jürgen Klopp miatt, akivel együtt nyerték meg a Premier League-t ebben a szezonban.

10 lépés a sikerhez - így lett Klopp alatt a világ legerősebb csapata a Liverpool | Eurosport

Volt olyan, hogy kigúnyolták, nyilvánosan nevettek a döntésein, máskor kételkedtek a képességeiben, de a sokadik elveszített kupadöntőjét követően talán a győztes alkatát is megkérdőjelezték. Ha voltak is kétségek valakiben, hogy Jürgen Klopp minden idők legnagyszerűbb edzői közé tartozik, az idei szezonban alighanem eloszlatta azokat a német.

"Választhattam volna a Chelsea-t és a ManCity-t is. A klubok összehasonlításakor azok történelmére, a városra, a jelenlegi csapatra, a közeljövőre vonatkozó terveikre gondol az ember, de a legfontosabb dolog, amikor a menedzsert nézi - és Jürgen Klopp fontos oka annak, hogy a Liverpoolt választottam. Kloppban van valami különleges. Az energiája? Az általános imázsa? Néha csak üldögélek és azon gondolkodom, hogy mit csinál, és hogy miben több, mint mások. Ez az emberi tényezőre építő vezetési modell. Manapság ez a futballban mindennél fontosabb. Klopp megadja neked ezt a nagyszerű érzést. Őszintén boldog, ha reggel besétál a klubba. Lehet, hogy kissé együgyűen hangzik, de ez tényleg inspirál téged mint játékos." - nyilatkozta Van Dijk.

A 28 éves Van Dijk Liverpool-játékosként már megnyerte a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is. Az elmúlt napokban a Premier League trófeáját is elhódították.

"Mindig azt mondtam, hogy a Premier League-trófea felemelése álom lenne. Ez az álom valósággá vált." - tette hozzá.

Bőven van még miért küzdenie a Liverpoolnak az idei szezonban | Eurosport

30 év elteltével ismét angol bajnok lett a Liverpool, ami egyben azt is jelenti, hogy a Premier League megalapítása óta először nyerte meg a hazai pontvadászatot a klub. Mindezt ráadásul stílusosan tette, hiszen az út során számos rekordot döntött meg, és hét fordulóval a vége előtt még mindig vannak olyan célok, amikért tovább küzdhet Jürgen Klopp csapata.

Klopp elérte a legenda státuszát, miután a Liverpool edzőjeként harminc év után az első angol bajnoki címet szerezte meg a klubnak, a Bajnokok Ligájában már tavaly az élen végzett. A német főnök egy fenomenális csapatot épített, amelyben olyan csillagok szerepeltek, mint Van Dijk, és Klopp elismeri, hogy még nem néz túl messzire a jövőbe.

"Hét és fél évet töltöttem a Mainznál, hetet a Dortmundnál, 2024-ben, amikor a jelenlegi szerződésem lejár a Liverpoolnál, akkor már 23 és fél esztendőnél fogok tartani. Ezen túlmenően nincs tervem."

via goal.com

Hozzászólások