Premier League - "Beszélni akartam a feleségemmel, de nem tudtam abbahagyni a sírást" - Kloppnál ezt okozta a bajnoki cím megnyerése
"Beszélni akartam a feleségemmel, de nem tudtam abbahagyni a sírást" - Kloppnál ezt okozta a bajnoki cím megnyerése
Fotó: Europress/AFP

"Beszélni akartam a feleségemmel, de nem tudtam abbahagyni a sírást" - Kloppnál ezt okozta a bajnoki cím megnyerése

Takács MártonTakács Márton
2020/08/10 18:38
A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp beszélt az érzelmeiről, amelyek akkor lepték el őt, amikor csapata megszerezte első bajnoki címét a Premier League-érában.

A Vörösök hatalmas fölénnyel végeztek az angol bajnokság tabellájának élén, 18 pontos előnnyel zártak a címvédő Manchester City előtt, a 38 mérkőzéséből 32-t megnyerve. A liverpooliak nem voltak a pályán, amikor a trófeát végül megszerezték, a Chelsea City elleni győzelmét követhették figyelemmel - az volt Pep Guardiola csapatának kilenc bajnoki veresége közül a nyolcadik ebben az idényben -, és így a Poolt kihagyhatatlan helyzetbe hozták.

Klopp miatt választotta a Liverpoolt a világklasszissá váló Van Dijk a Chelsea és a ManCity helyett | Eurosport

Virgil van Dijk elárulta, hogy Jürgen Klopp volt az oka annak, hogy a Liverpoolhoz szerződött a Manchester City vagy a Chelsea helyett. A középhátvéd 2018 januárjában igazolt Southamptonból a Liverpoolhoz 75 millió fontos (95 millió dolláros) összeg ellenében, amely rekordot jelentett a védők között.

"Számoltuk vissza a perceket, hihetetlen volt az egész, és feltétlenül az egyik legjobb futball-pillanat, ami valaha életemben megtörtént, úgy, hogy is nem voltam jelen egy stadionban. Mivel együtt voltunk, láthattuk egymás arcát. A játékosok ott ültek, néhányan nem is tudtak odanézni a képernyőre. Mindannyian ilyenek lehettünk, és ez teljesen kivételes volt. Fogalma sincs az embernek, mit fog érezni, mielőtt megtörténik. Tiszta öröm volt! Hatalmas megkönnyebbülés a következő másodpercben, aztán sírni kezdtem. Aztán arrébb mentem és felhívtam Ulla-t [a feleségét]. Tíz másodperccel a meccs vége előtt felhívtam a családomat, így együtt figyelték. Azt mondtam, hogy „rendben, szeretlek mindannyiótokat', és letettem a telefont az asztalra. Azt mondtam, hogy 'hagyja bekapcsolva a telefonját, hogy láthassa, mi történik itt!'"

Hogyan vált sérülései ellenére alapemberré a Liverpoolban az angol védő? | Eurosport

Joe Gomez pályafutását számos sérülés megnehezítette a Liverpoolnál, ma már azonban a világ egyik legerősebb védelmének alapembere. Az angol védő a Sky Sportsnak elmondta, volt amikor mélypontra került, de többek között Jürgen Klopp segítségével sikerült átlendülnie a nehézségeken. Emiatt pedig nem győz eléggé hálás lenni a német szakvezetőnek.

Aztán beszélni akartam Ulával, de nem tudtam. Csak sírtam bele a telefonba. Nem tudtam, miért történt ez. Büszke voltam, de nem tudtam megállni. Életemben még soha nem volt olyan helyzet, hogy nem tudtam abbahagyni a sírást. Nem tudtam pontosan miért, ezért csak néhány percre mentem a szobámba, mert nem akartam, hogy mindenki lássa, ahogy ott álltam, és nem tudtam abbahagyni a sírást. Aztán lépésről lépésre haladva rájöttem, hogy nyilvánvalóan a nyomás miatt. Amit nem igazán érzek, amikor helyzetbe kerülök, de ennek a klubnak a menedzserének lenni nagy megtiszteltetés - tiszta szerencsének tekintem -, de ez nagy felelősség is volt, hadd mondjam ezt így. És nyilvánvalóan abban a pillanatban esett le a vállamról a teher, és ez lehetett az oka. Nagyon furcsa, nagyon jó, nagyon érzelmi, [nagyon] különleges pillanat az életemben."

A bajnok Liverpool fantasztikus szezont záró jobbhátvédje szerint az elveszített BL-döntő volt a fordulópont a csapatnál | Eurosport

Trent Alexander-Arnold szerint a 2018-as kijevi Bajnokok Ligája-döntő fordulópontot jelentett a Liverpoolnál, az a szívszorító vereség a fináléban kellett a következő szint eléréséhez. A Vörösök Jürgen Klopp hivatali idejének harmadik döntőbeli vereségüket szenvedték el, amikor a Bajnokok Ligája 2018-as aranycsatájában 3-1-re kikaptak a Real Madridtól.


via goal.com

Hozzászólások