Premier League - "Ez így nem mehet tovább" - Klopp szerint a Premier League-nek változtatnia kell
Klopp szerint a Premier League-nek változtatnia kell, mert ez így nem mehet tovább
Fotó: Europress/AFP

"Ez így nem mehet tovább" - Klopp szerint a Premier League-nek változtatnia kell

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/09 14:02
A címvédő Liverpoolt vezető Jürgen Klopp és a Manchester City trénere, Josep Guardiola is elégedetlen azzal, hogy csak három cserelehetőség áll a csapatok rendelkezésére az angol labdarúgó-bajnokságban.

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) a koronavírus-járvány miatt annak érdekében, hogy csökkenjen a játékosok terhelése, engedélyezte az öt cserelehetőséget. A szabályt jövő augusztusig meghosszabbította a testület, de az egyes nemzeti bajnokságoknak saját jogkört adott annak alkalmazására. A spanyol, a német és a francia liga is az öt csere megtartása mellett döntött, és öt csere áll az edzők rendelkezésére az európai kupasorozatokban és a magyar bajnokságban is.

A Premier League klubjai viszont augusztusban úgy döntöttek: nem élnek a lehetőséggel, a többség - az érintett húsz klubból 11 - véleménye szerint a két extra futballista pályára küldése főként a bővebb minőségi kerettel dolgozó nagy csapatokat segíti.

"Mindenképp megoldást kell találnunk, mert ez így nagyon nehéz" - fogalmazott a német Klopp csapata hétvégi, nyolcadik fordulós mérkőzését követően, amelyen a Mersey-parti együttes 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Cityvel. A rivális gárda spanyol vezetőedzője, Guardiola sincs kibékülve a helyzettel.

"Ez így nagyon megterhelő a játékosok számára. Egyszerűen nem értem a Premier League-et és azokat az embereket, akiknek ezekről a dolgokról kell döntést hozniuk" - szögezte le Guardiola.

klopp.jpgFotó: Europress/AFP

Klopp a mérkőzések ütemezésével is elégedetlen. Amint a BBC-nek kiemelte: véleménye szerint annak a csapatnak, amely szerdán este a Bajnokok Ligájában szerepel, nem szabadna szombaton korai időpontban pályára lépnie. Példaként hozta fel a Tottenhamet, amely csütörtökön még a Ludogorec vendégeként játszott az Európa-liga csoportkörében, vasárnap - magyar idő szerint 13 órától - pedig már a West Bromwich Albion otthonában volt bajnokija. Klopp a korai kezdést "egyszerűen gyilkosnak" tartja.

"Felkelsz és már játszanod is kell a regenerációs szakaszban. A Premier League-nek változtatnia kell ezen, mert ez így nem mehet tovább" - fűzte hozzá.

MTI

Hozzászólások