Premier League - Abramovics személyesen kereste a Leverkusen 90 milliós üdvöskéjét, de lehet, ez sem lesz elég
Abramovics személyesen kereste a Leverkusen 90 milliós üdvöskéjét, de lehet, ez sem lesz elég
Fotó: Europress/AFP

Abramovics személyesen kereste a Leverkusen 90 milliós üdvöskéjét, de lehet, ez sem lesz elég

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/06/17 12:35
A német Bundesliga egyik legkeresettebb játékosának számít a Bayer Leverkusen 21 éves támadója, Kai Havertz, akiért sorban állnak az európai topcsapatok. 

Havertz-cel kapcsolatban korábban hallani lehetett természetesen a házon belül előszeretettel vadászó Bayern Münchenről, a Manchester Unitedről, sőt a Real Madridról is, de a versenyfutásból nem maradhat ki a Chelsea sem. Utóbbi a hírek szerint 80 millió eurót sem sajnálna kiadni a fiatal játékosért, sőt biztos ami biztos alapon, a tulajdonos Roman Abramovics személyesen vette fel a kapcsolatot a kiszemelttel, ám lehet, még ez sem lesz elég ahhoz, hogy Londonba csábítsák a piac jelenlegi legkapósabb játékosát. 

Kai Havertz megszerzése áll jelenleg az európai topcsapatok prioritási listájának élén. A Leverkusen támadójának értékét a mértékadó Transfermarkt oldal 81 millió euróra taksálja, amely összeget több nagy klub is megadna. Ezek közé a klubok közé tartozik a Manchester United, a Real Madrid, a Bayern München és a Chelsea is. Ezek a klubok egytől egyig szinte bármit megadnának azért, hogy Havertz náluk folytassa pályafutását. A Chelsea-vel kapcsolatban többször lehetett hallani, hogy a nyári átigazolási piac során az elsőszámú célpontjuk Havertz lesz. 

A pénz általában nem szokott akadályt jelenteni a londoni klub esetében, ám lehet, hogy ezúttal a kiapadhatatlan pénztárca sem hozza meg a várt sikert. Lehet, hogy mindezt érzik a Chelsea-nél is, és végső elkeseredésükben úgy gondolták, hogy bevetik a titkos fegyvert, a tulajdonos Roman Abramovics báját. Ugyanis, ha hinni lehet az angol híradásoknak, akkor Abramovics személyesen vette fel a kapcsolatot Havertz-cel, ám nagyon úgy tűnik, hogy még ez is kevésnek bizonyul. 

Havertz szíve ugyanis Spanyolországba húz. 

És itt jön képbe a Real Madrid, amely éppenséggel Havertz kedvenc csapata is egyben. Innentől pedig igazából már csak az a kérdés, hogy a madridiak elő tudják-e teremteni a játékos megvételéhez szükséges összeget, illetve meg tudnak-e egyezni a Leverkusennel. Egyik feladat sem jelenthet különösebb akadályt, hiszen ha a Chelsea esetében kiapadhatatlan számláról beszéltünk, akkor ez hatványozottan igaz a Real Madridra is. 

Zinedine Zidane korábban többször utalt arra, hogy Paul Pogba helyett inkább Havertzre fáj a foga, innentől pedig a labda már az elnök Florentino Pérez térfelén pattog. Azt tudjuk, hogy Pérez elnök, ha valamit a fejébe vesz, akkor azt általában nehezen engedi el, így ha meg akarja szerezni a leverkuseni támadót, akkor vélhetően elmegy a falig -vagy azon túl is. Hallani lehet, hogy a német klub vezetősége még egy évig szeretné a soraiban tudni legjobbját, ám gyaníthatóan van az a pénz, amiért Rudi Völlerék idő előtt lemondanának Havertz szolgálatairól. 

A Chelsea a hírek szerint 90 millió fontot adna a Frank Lampard által Eden Hazard pótlására kinézett Havertz játékjogáért, kérdés, hogy Abramovics udvarlása célt ért-e a játékosnál. Korábban a Bild írt arról, hogy a Real Madrid egy 80 millió eurós ajánlattal találta meg a Leverkusent, ami lehet, hogy kevesebb a londoni ajánlatnál, viszont a madridiak nem vinnék el rögtön, hanem egy évig kölcsönben játszatnák Havertzet. Ki tudja, akár Leverkusenben.

Egyelőre tehát így áll a Havertz-ügy, amelyben egyelőre több a kérdőjel, mint a konkrétum. Kérő az van, nem is kevés, konkrét ajánlattal azonban eddig csak a Chelsea és a Real Madrid állt elő, ám sokan úgy gondolják, hogy a háttérből a friss Bundesliga-bajnok Bayern München is figyel, és csak a legmegfelelőbb pillanatra vár, hogy lecsapjon a német futball jelenlegi legnagyobb kincsére. 


Hozzászólások