Premier League - Elárulta a Chelsea fiatal sztárja, miért pont a londoni klubot választotta
Elárulta a Chelsea fiatal sztárja, miért pont a londoni klubot választotta
Fotó: Europress/AFP

Elárulta a Chelsea fiatal sztárja, miért pont a londoni klubot választotta

Németh DánielNémeth Dániel
2020/09/05 12:45
Ezen a nyáron alaposan megerősítette a támadósorát a Chelsea, amely egy idényen belül Timo Wernert és Kai Havertzet is kékbe öltöztette. Az ifjú német tehetség iránt szinte mindegyik sztárklub érdeklődött, így az ő megszerzésével különösen elégedettek lehetnek a londoni vezetők. Havertz azt is elárulta, mi - vagyis inkább ki - irányította a Chelsea-hez.

Pénteken vált hivatalossá, hogy a Chelsea-nél folytatja pályafutását a Bayer Leverkusenben szép lassan sztárrá, egyúttal a világ egyik legkeresettebb futballistájává váló Havertz. A sokoldalú német tehetség ötéves szerződést kötött a londoni klubbal, így hosszú távon is a támadósor egyik meghatározó láncszeme lehet. Egy ilyen szintű, ennyi klub által nagyra tartott játékos megszerzése mindig nagy győzelem az új klub számára, ezért is érdekes az a kérdés, mi motiválta Havertzet, amikor elfogadta a Chelsea ajánlatát.

Annyira nem meglepő a válasz: a játékos mindig is kedvelte Frank Lampard játékát, és úgy gondolja, sokat tanulhat a Chelsea vezetőedzőjétől. "Természetes, hogy nagy hatással volt a döntésemre, hiszem imádtam őt játékosként, gyakran néztem a meccseit, és azt hiszem, hogy menedzserként is sokat fog tanítani. Nagyon alázatos ember, már alig várom, hogy tanulhassak tőle. Erőteljesen támadó felfogású volt, imádta a gólokat, ami rám is jellemző, sokat segíthet ezen a poszton" - válaszolta újságírói kérdésre Havertz.

Német válogatott középpályást igazolt a Chelsea | Eurosport

A német válogatott Kai Havertz hosszas tárgyalássorozatot követően a Chelsea labdarúgócsapatában folytatja karrierjét. A londoni klub pénteken bejelentette, hogy öt évre szóló megállapodást írtak alá a Bayer Leverkusent elhagyó játékossal. Az átigazolás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek, ugyanakkor a brit sajtó információi szerint a Chelsea 71 millió fontot (28,6 milliárd forintot) fizetett a középpályásért.

A német futballistának az is tetszett, hogy a londoni projektben már őelőtte is szerepeltek honfitársai, például Antonio Rüdiger és a nyártól a szintén Chelsea-hez igazoló Timo Werner. "Nagyon izgalmas, hogy a Chelsea-nek ennyi fiatalja van, a keret egyes tagjait pedig személyesen ismerem, például Timót és Tonit. Együtt játszunk a válogatottban is, nagyon jóban vagyunk, ami segíteni fog nekem. Ez egy nagyszerű és nagy projekt, amiben nagyon fiatal játékosok és angolok is vannak" - magyarázta a középpályás.

Az új igazolásokkal természetesen az elvárások is megnőttek a Chelsea-vel kapcsolatosan, hiszen a két német mellett Ben Chilwell, Malang Sarr és Thiago Silva is érkezett. "Annyit szeretnénk nyerni, amennyit csak tudunk, mindent megteszek a jó forma érdekében, és ez természetesen hatalmas lépés. Nekem új lesz az ország és a kultúra, de ez talán csak az első hetekben lesz zavaró, amúgy inkább a focira és a jó hangulatú közösségre vágyom. Nagy sikereket és trófeákat szeretnék itt megszerezni" - szögezte le.

Lampardnak az előző idénnyel ellentétben most a bőség zavarával kell küzdenie, hiszen a támadósorban minden posztra jut legalább két klasszis. Wernernek és Havertznek feltehetően már csak a kifizetett összeg miatt sem kell majd aggódnia a játéklehetőség miatt, és épp ezért az az igazán nagy kérdés, mit szól mondjuk Christian Pulisic vagy Hachim Ziyech ha az elvártnál sokkal kevesebb lehetőséghez jut. Az biztos, hogy ez másfajta kihívás lesz, és hiába a fiatal keret, ilyen befektetések után nehezen lehet majd az életkorra hivatkozni.

via goal.com

Hozzászólások