Premier League - "17 éven át én voltam az edző"- állítja Klopp korábbi segítője
"17 éven át én voltam az edző"- állítja Klopp korábbi segítője
Fotó: Europress/AFP

"17 éven át én voltam az edző"- állítja Klopp korábbi segítője

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/10/06 22:21
Jürgen Klopp és korábbi másodedzője, Zeljko Buvac majdnem húsz éven át dolgoztak együtt a Mainznál, a Borussia Dortmundnál, majd a Liverpoolnál, mígnem 2018-ban váratlanul szétváltak. A megbékélés azóta sem történt meg, Buvac először szólalt meg liverpooli távozása óta, és meglehetősen kemény kritikával illette Kloppot.

Klopp és Buvac 17 éven át a futballvilág egyik legizgalmasabb edzőpárosát alkották. Mainzban, Dortmundban és Liverpoolban is komoly sikereket értek el együtt, Klopp egyszer úgy fogalmazott, Buvac az ész, ő pedig a szív a csapatban. 2018-ban ismeretlen okokból, váratlanul különváltak, a bosnyák másodedző távozott Liverpoolból. Buvac szavai alapján a szétválás csúnyább lehetett, mint sejtettük.

Zeljko Buvac, aki jelenleg a Dinamo Moszkva sportigazgatójaként tevékenykedik, egy orosz újságírónak adott Youtube-on megjelent, de később letörölt interjúban arról beszélt, hogy miközben Klopp aratta le a babérokat, ő volt az, aki a valódi munkát végezte.

„Úgy éreztem, mintha 17 éven át én lettem volna az edző. Minden feladatot én csináltam, megpróbáltam úgy irányítani a csapatomat, hogy sikeres legyen. Az interjúk kivételével én végeztem az edzői feladatokat.”

000_13N8GV.jpgFotó: Europress/AFP

Buvac azt is elárulta, hogy sem Kloppnak, sem a Liverpoolnak nem gratulált, mikor előző szezonban harminc év után ismételten megszerezték a bajnoki címet.

„Nem gratuláltam. De örültem a Liverpoolnak, a szurkolóknak és a játékosoknak.”

A bosnyák arról is beszélt, szeret a háttérben maradni, és annak ellenére sem vállalt komolyabb edzői feladatot, hogy több, állítása szerint komolyabb klub is megkereste. Talán csak akkor gondolná meg magát, ha a Barcelona keresné meg.

„Jelen pillanatban nem szeretnék edzősködni. Ha a Barcelona felhív, akkor átgondolnám, egyébként nem érdekel a dolog. Úgy tűnhet, azért vagyok Moszkvában, hogy legyen munkám, és várom a jobb ajánlatokat, pedig senki sem mondaná ezt, ha tudnák, milyen lehetőségeket utasítottam vissza.”

Buvac vádjai mindenképp érdekesek, figyelembe véve, hogy a Liverpool a bosnyák távozása óta megnyerte a Bajnokok Ligáját és a bajnokságot is. Egy dolog szinte biztos, a Klopp, Buvac-duó aligha áll újra össze a közeljövőben.

via goal.com 

Hozzászólások