Premier League - Jürgen Klopp is felfigyelt Szoboszlaira
Jürgen Klopp is felfigyelt Szoboszlaira
Fotó: Europress/AFP

Jürgen Klopp is felfigyelt Szoboszlaira

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/13 12:10
A tavalyi Bajnokok Ligája győztese, a Liverpool is érdeklődik a magyar válogatott Szoboszlai Dominik iránt a Daily Mail című napilap szerint.

A beszámoló alapján a Vörösök olyan klubokkal szállnak versenybe a 19 éves játékosért, mint az Arsenal, a Borussia Dortmund és a BL-ben negyeddöntős RB Leipzig, amelyben Gulácsi Péter és Willi Orbán személyében további két magyar válogatott is szerepel.

A Liverpool a januári átigazolási szezonban is lecsapott Szoboszlai klubja, a Salzburg egyik tehetségére, akkor 7,25 millióért szerezte meg a japán Minamino Takumit, aki azóta egy FA-kupa-mérkőzésen mutatkozott be új csapatában.

Az osztrák bajnok két tehetsége a Bajnokok Ligája csoportküzdelmében hívta fel magára Jürgen Kloppnak, a Liverpool vezetőedzőjének a figyelmét. A Salzburg nagyszerű mérkőzésen 4-3-ra maradt alul az Anfielden, majd az utolsó fordulóban hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett.

A magyar középpályás tavaly mutatkozott be a válogatottban, melyben azonnal alapemberré vált, eddig nyolc találkozón egyszer volt eredményes.

A korosztálya legnagyobb tehetségei között számon tartott Szoboszlai az olasz klubok körében is népszerű.

Olasz sztárcsapatnál folytathatja pályafutását a magyar válogatott középpályás | Eurosport

Marco Rossi a passioneinter.com nak adott interjút, amelyben kitért Szoboszlai Dominik jövőjére is. A szövetségi kapitány úgy tudja: az egyik olasz klubbal előrehaladott tárgyalások folynak, olyannyira, hogy a megállapodás akár már januárban létrejöhetett volna. Rossi szerint a magyar középpályás a Serie A valamelyik sztárcsapatánál folytathatja a pályafutását.

Talán nem túl nagy ugrás Szoboszlai Dominiknek a Lazio, de egy német élcsapattól kevésbé féltenénk | Eurosport

Már nemcsak a pletykalapok, hanem mértékadó oldalak és újságok is komolyan foglalkoznak a lehetőséggel, hogy Szoboszlai Dominik a Lazio játékosa lehet. A magyar játékosok legutóbbi kalandozásai a Serie A-ban nem sikerültek jól, lássuk, mi várhat Szoboszlaira az egyik legígéretesebb olasz edző, Simone Inzaghi irányítása alatt.

  

MTI

Hozzászólások