Premier League - Klopp szerint a klubedzők döntő többsége támogatja az ötcserés rendszer visszaállítását
Klopp szerint a klubedzők döntő többsége támogatja az ötcserés rendszer visszaállítását
Fotó: Europress/AFP

Klopp szerint a klubedzők döntő többsége támogatja az ötcserés rendszer visszaállítását

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/22 12:30
A bajnoki címvédő Liverpoolt edző Jürgen Klopp ismét amellett szólalt fel, hogy az angol labdarúgóliga vezetőinek újra be kellene vezetniük az öt cserelehetőséget.

A német szakember nem először jelezte: a sűrű versenynaptár és a járvány alaposan próbára teszi a játékosokat, akik így sokkal fáradtabbak és könnyebben megsérülnek.

"Volt egy vezetőedzők közötti megbeszélés, ami alapján ha nekünk kéne döntenünk az öt cserelehetőség ismételt bevezetéséről, 15-5 arányban elfogadnánk azt" - mondta Klopp, hozzátéve, nemrégiben még csak 11-9 volt az arány a változást támogatók javára.

A Bajnokok Ligájában, Európa többi topbajnokságában, valamint az alacsonyabb osztályú angol ligákban is ismét bevezették az öt cserelehetőséget, ám a Premier League-ben továbbra is csak hármat lehet változtatni, ennek módosításához pedig legalább 14 együttes támogatása szükséges. A járványt követő nyári újrainduláskor a PL-ben is ötöt lehetett cserélni.

A klubedzők után a szövetségi kapitány is az ötcserés rendszer újbóli bevezetését kéri a Premier League-től | Eurosport

Fokozódik a nyomás az angol futball döntéshozóin, hiszen az általunk is tárgyalt példátlan sérüléshullám egyik lehetséges kezelésének sokan azt tartanák, ha a Premier League is visszatérne a leállás után bevezetett ötcserés rendszerhez. A témában leghangosabb Jürgen Klopp és Pep Guardiola után a problémával a válogatott időszakban saját maga is szembesülő Gareth Southgate fejtette ki a véleményét.

"Változtatnunk kell a csereszabályon, mert jön a karácsonyi időszak, ahol lesz, amikor 48 órán belül két mérkőzést is kell majd játszanunk" - tette hozzá a német vezetőedző.

MTI

Hozzászólások