Premier League - Jürgen Kloppot választották a szezon legjobb edzőjének Angliában
Jürgen Kloppot választották a szezon legjobb edzőjének Angliában
Fotó: Europress/AFP

Jürgen Kloppot választották a szezon legjobb edzőjének Angliában

HosszabbitásHosszabbitás
2020/08/15 15:25
A Liverpoolt bajnoki címig vezető Jürgen Klopp lett az angol labdarúgó élvonal 2019/20-as idényének legjobb edzője.

A Mersey-parti együttest harminc év után aranyéremhez segítő 53 esztendős német tréner kezei alatt remekül teljesített a csapat: 38 bajnoki mérkőzéséből 32-t megnyert, 99 pontot gyűjtött, és hét fordulóval a zárás előtt biztosította elsőségét. Hazai pályán a begyűjthető 57 pontból 55-öt zsebelt be a Liverpool, amelynek volt egy 18 meccses győzelmi sorozata a pontvadászatban.

10 lépés a sikerhez - így lett Klopp alatt a világ legerősebb csapata a Liverpool | Eurosport

Volt olyan, hogy kigúnyolták, nyilvánosan nevettek a döntésein, máskor kételkedtek a képességeiben, de a sokadik elveszített kupadöntőjét követően talán a győztes alkatát is megkérdőjelezték. Ha voltak is kétségek valakiben, hogy Jürgen Klopp minden idők legnagyszerűbb edzői közé tartozik, az idei szezonban alighanem eloszlatta azokat a német.

Az évad során Klopp ötször lett a hónap edzője a Premier League-ben, ezzel a 2017/18-as szezonban négyszer a hónap legjobbjának bizonyuló Josep Guardiola csúcsát döntötte meg.

Az év edzője díjért Frank Lampard (Chelsea), Brendan Rodgers (Leicester City) és Chris Wilder (Sheffield United) volt Klopp riválisa, aki az elismerést közönségszavazás és szakértői voksok alapján érdemelte ki.

MTI

Hozzászólások