Premier League - Klopp mentális fáradtsággal magyarázta a Liverpool újabb botlását
Klopp mentális fáradtsággal magyarázta a Liverpool újabb botlását
Fotó: Europress/AFP

Klopp mentális fáradtsággal magyarázta a Liverpool újabb botlását

HosszabbitásHosszabbitás
2021/02/04 10:58
Jürgen Klopp vezetőedző csapata mentális fáradtságával magyarázta az újabb váratlan vereséget, azt, hogy a címvédő Liverpool szerdán este nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott otthon az alsóházi Brightontól az angol labdarúgó Premier League-ben.

A Vörösök 2012 óta először veszítettek el egymást követő két hazai bajnokit.

Pedig a múlt héten már úgy tűnt, hogy a Liverpool magára talált, idegenben megverte a Tottenham Hotspurt és a West Ham Unitedet is, ezúttal azonban a remekül játszó Brighton könnyedén meghiúsította a támadásait. A bajnokcsapat sorozatban harmadik hazai bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt, és most mindössze egy kaput eltaláló lövése volt.

"Nagyon jó ellenféllel találkoztunk, ez egyértelmű" - mondta Klopp. "Kemény hét áll mögöttünk és mentálisan nem voltunk frissek. A Brighton megérdemelte a győzelmet."

A Pool jelenleg hét ponttal van lemaradva az éllovas Manchester Citytől, amely ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A két csapat vasárnap rangadót vív az Anfielden, ahol a házigazdáknak mindenképpen meg kell állítaniuk a szárnyaló riválist, ha továbbra is harcolni akarnak a bajnoki címért.

A csapat védője, Andy Robertson úgy véli, jelenleg nem állnak harcban, de a vasárnapi csata előtt valahogy vissza kell térniük a tőlük megszokott, gyors, szikrázó játékhoz.

"Minden Manchester City elleni meccs nagy jelentőségű" - fogalmazott Robertson. "A jelenlegi állás szerint mi nem számítunk bajnokesélyesnek, biztosan ők is ezt mondanák, ha gyakorlatilag tízpontos lemaradásban lennének. Vissza kell hozunk azt a Liverpoolt, amit mindenki ismer. Továbbra is jó csapat vagyunk."

A Brighton ezt megelőzően legutóbb 1984-ben tudta legyőzni a liverpooli együttest.

MTI

Hozzászólások