Premier League - Júniusban indul újra a sportélet Angliában
Júniusban indul újra a sportélet Angliában
Fotó: Europress/AFP

Júniusban indul újra a sportélet Angliában

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/11 17:05
Június 1-től újraindulhat a sportélet Angliában a brit kormány hétfői bejelentése szerint.

A brit kormány felhívta a sportszervezetek figyelmét, hogy készüljenek az angliai sportélet újraindítására, amelyre azonban csak június 1. után lesz lehetőség, zárt kapuk mögött.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú óvintézkedések enyhítésének második üteme tartalmazza "a kulturális és sportesemények zárt kapuk mögötti megrendezésének engedélyezését" június első napjától kezdve. A kormány szerint tömegeket vonzó, nyilvános sportesemények megtartása csak később lesz lehetséges, a fertőzöttek számának csökkenésétől függően.

A sportélet Nagy-Britanniában is március közepén állt le. A kormány hétfői döntése nem befolyásolja a Forma-1-es Brit Nagydíjat, amelyre a jelenlegi tervek szerint július 19-én kerülne sor. A labdarúgó Premier League folytatását viszont jelentősen megnehezíti a határozat, hiszen az élvonal klubjai mindenképpen szerették volna június 30-ig lezárni az idényt.

A Premier League klubjai éppen hétfőn (ma) tanácskoznak a szezon folytatásáról. A bajnokságból még 92 mérkőzés van hátra.

MTI

Hozzászólások