Premier League - Indul a második félidő!
Indul a második félidő!
Fotó: Europress/Getty

Indul a második félidő!


2016/01/02 14:52

Korábban írtunk már arról, mekkora esélye van az Arsenalnak arra, hogy több mint tíz év után ismét megnyerje a Premier League-et. Nos, a Leicester City pontvesztéseinek köszönhetően az Ágyúsok féltávnál vezetik a bajnokságot, ám míg tavaly ilyenkorra gyakorlatilag eldőlt a végső győzelem sorsa, idén négy pont van a legjobb négy között, és még a hatodik-hetedik helyen álló Manchester United-Liverpool duó is csak kilenc egységnyi hátrányban van a londoniakkal szemben.

A legjobb állapotban egyébként Arsene Wenger fiai várják a folytatást, hiszen jól megy nekik a játék, Özil szórja a gólpasszokat, Giroud lövi a gólokat, Alexis visszatérésével pedig tovább bővülhet a repertoár. Hátul Petr Cech vezetésével kiváló a védelem, viszont nagy kérdés, hogy ha egy olyan helyről dől ki játékos, ahol nincs megfelelő pótlás, mihez kezd majd Wenger. Fejben sem látszik, mennyire fogja bírni a fordulóról fordulóra növekvő nyomást az Arsenal, az a csapat, amelyben Cech-n kívül gyakorlatilag egyetlen kulcsember sem nyert még bajnokságot a PL-ben. Wenger mindenesetre bizakodó, elégedetten nyilatkozott 2015-ről, szerinte jó úton járnak.

A második Leicester szereplése továbbra is a csoda kategória, de ha náluk megsérül, vagy egyszerűen csak visszaesik a formája a három kulcsember, Jamie Vardy, Riyad Mahrez vagy N'Golo Kante valamelyikének, vagy esetleg a januári átigazolási időszakban valamelyiküket elviszi egy nagycsapat, hamar bajban lesznek. Claudio Ranieri mindent kisajtolt ősszel a keretből, ami benne volt, de óriási meglepetés lenne, ha akár csak a nemzetközi kupás helyek egyikét el tudná csípni a csapat májusban.

A harmadik helyen tanyázó Manchester City tele van világklasszisokkal, ám a Manuel Pellegrini jövője miatti bizonytalanság rányomhatja bélyegét a csapat teljesítményére. Ennek ellenére továbbra is ők az első számú kihívói az Arsenalnak, de ha Aguero és Kompany továbbra is ennyit lesznek sérültek, a chileinek lehetnek gondjai. Nagy kérdés, hogy a jelenleg negyedik helyen álló Tottenham végre odaér-e, vagy megint a végén buknak el, mint már oly sokszor. Mauricio Pochettino együttese tele van fiatal, sikerre éhes játékosokkal, akik ráadásul igen jól fociznak az utóbbi időben. Úgy tűnik, Harry Kane ismét megtalálta góllövő cipőjét, a válogatottságig jutó Dele Allival jól kiegészítik és megértik egymást a pályán. Ha télen tudnának hozni egy megfelelő helyettest Kane mellé-mögé, akár még a bajnoki címről is elkezdhetnének álmodozni Londonnak ebben a felében is...

Ami a többieket illeti: a címvédő Chelsea rég kiszállt a versenyből, a Liverpoolnak elsősorban jóval konzisztensebbnek kellene lennie, hogy komoly esélyük legyen az első helyre, a Manchester Unitednek pedig jóval hatékonyabb támadójátékra lenne szüksége, hogy meglegyen a top négy.

Egy azonban biztos: igen izgalmas tavaszra van kilátás Angliában.

PREMIER LEAGUE, 20. FORDULÓ

Szombat

West Ham United - Liverpool 13.45

Sunderland - Aston Villa 16.00

Leicester City - AFC Bournemouth 16.00

Arsenal - Newcastle United 16.00

Norwich City - Southampton 16.00

West Bromwich Albion - Stoke City 16.00

Manchester United - Swansea City 16.00

Watford - Manchester City 18.20

Vasárnap

Crystal Palace - Chelsea 14.30

Everton - Tottenham Hotspur 17.00

Hozzászólások