Premier League - Ibrahimovic úgy gondolja, hogy Lukaku mellett is ő lesz a sztár
Ibrahimovic úgy gondolja, hogy Lukaku mellett is ő lesz a sztár
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic úgy gondolja, hogy Lukaku mellett is ő lesz a sztár

Németh DánielNémeth Dániel
2017/11/17 15:15

Zlatan Ibrahimovic egy interjúban arról beszélt, nem zavarja Romelu Lukaku jelenléte, mert a sérüléséből visszatérve akár a tízes poszton is pályára léphet, vagyis nem feltétlenül riválisai egymásnak.

A svéd támadó egyre közelebb van a visszatéréshez azt követően, hogy hét hónappal ezelőtt térdszalag-szakadást szenvedett egy Európa-liga-mérkőzésen. Az MU klasszisa várhatóan a hétvégi, Newcastle United elleni mérkőzésen már ott lehet a kispadon.

Természetesen sokakat foglalkoztat, hogy Lukaku leigazolásával hol lesz helye a pályán. Ibrahimovicnak erről konkrét elképzelései is vannak, szerinte játszhatna akár Lukaku mögött, támadó középpályásként is. Erről egy interjúban beszélt.

"Lukaku felhívott, és megkérdezte övé lehet-e a kilences mez, én meg azt válaszoltam, hogy nem probléma, mert a tízes már az enyém. Így történt. Amikor egy új csapathoz csatlakozom, megkapom a tízes mezt, mert úgy érzem magam, mint egy tízes."

"Amikor arról kérdeztek, hogy kit tartok jó játékosnak az angol bajnokságban, Lukaku nevét mondtam. Fizikálisan erős, és rengeteg gólt szerez. Minden csapatnak ilyen játékosra van szüksége. Örülök, hogy ő is a United része. Úgy gondolom, sokat fog segíteni nekünk, ahogy ezt már rövid idő alatt meg is tette."

Henrikh Mkhitaryan elképesztő formában kezdte a szezont, az utóbbi időben azonban romlott valamelyest a formája. Ibrahimovic visszatérésével pedig még egy új vetélytársat is kaphat, legalábbis a svéd klasszis így számol jelenleg.

I never left, I just upgraded my number @manchesterunited

1.3m Likes, 10.6k Comments - IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on Instagram: "I never left, I just upgraded my number @manchesterunited"

“Számomra a tízes a sztár. Ők jelentik a különbséget, nyerik a meccseket, és vezetik a csapatot. Én ebben a szerepben látom magam, de ezt nem adják oda csak úgy, erre születni kell, így működik. Úgy érzem magam, mint egy tízes, és ki is állok ezért. Ha egy csapathoz igazolok, benne kellene lennie a szerződésben, hogy enyém ez a szám. A Unitednél ez Rooney-é volt, aki egy legenda, és akit nagyon tisztelek, de azóta már klubot váltott.

A most 36 éves Ibrahimovic hisz abban, hogy súlyos sérüléséből felépülve, a visszatérése után is sokat adhat a csapatának. “Az a célom, hogy jobb és erősebb legyek, mint valaha. Ezt tűztem ki magam elé, ez fog történni. Nincs más opció. Nem fogom hagyni, hogy ez a sérülés megállítson.”

“Amikor eldöntök valamit, semmi sem tudja megváltoztatni a gondolataimat. Azt mondtam, meghódítom Svédországot. Reggelire megettem Svédországot, ebédre Európát, vacsorára pedig a világot is. Ez volt a tervem, és pontosan ez történt.”

Ibrahimovic beszélt az Anderlecht elleni Európa-liga-mérkőzésen elszenvedett sérüléséről is. “Próbáltam mellel levenni a labdát, de rosszul időzítettem az érkezést. A lábam letapadt, és nagyon rosszul landoltam, a lábam hátrabicsaklott. Soha nem sérültem meg igazán, de akkor úgy éreztem, mintha lenyeltem volna a nyelvem. Korábban nem ismertem ezt a furcsa érzést.”

Súlyosan megsérülhetett Ibrahimovic | Hosszabbítás

A Manchester United csütörtökön hosszabbítást követően jutott be az Anderlecht ellenében az Európa-liga elődöntőjébe. Üröm az örömben, hogy Marcos Rojót a 23. percben, Zlatan Ibrahimovicot pedig a rendes játékidő végén sérülés miatt le kellett cserélni. José Mourinho, az MU menedzsere optimistának éppen nem nevezhető nyilatkozatot adott az argentin védővel és a svéd csatárral kapcsolatban, aki az elsődleges vélemények szerint keresztszalag-szakadást szenvedett.

"Amikor felálltam, azt éreztem, hogy a lábam nincs egyensúlyban. Az öltözőben elkezdtek vizsgálni, de röntgen nélkül esélytelen volt, hogy pontosan megállapítsák, mi a probléma. Mint kiderült, a keresztszalag sérült meg. A gondolatok gyorsan pörögtek a fejemben. Mi fog történni? 35 éves vagyok, mit tehetek? Mi lesz a jövőmmel? Ahelyett, hogy egy dologra koncentráltam volna, mint általában, ehhez hasonló gondolatok jártak a fejemben.

Először azt mondtam magamnak, 'a feladás nem alternatíva'. Ha már eljutottam idáig, a saját feltételeim szerint fogom befejezni, nem másokéval."

"Van egy új sebhelyem, amit akár tetoválásnak is lehetne tekinteni. Örök életemre emlékként szolgálnak. Emlékezni fogok a történtekre, hogy min mentem keresztül, és miért küzdök. Emlékszem arra, ahogyan mankóval közlekedtem, és naponta 12 órát feküdtem az ágyban. Közben bénultnak éreztem magam, mert a pályán és az edzéseken lett volna a helyem. Az a típus vagyok, aki rengeteget edz. A kemény munka mindig kifizetődő, ez az én filozófiám."

via telegraph

Hozzászólások